teknolojiuzmani
FD Üye
Türkiye’nin önder özel dal elektrik üretim şirketi Enerjisa Üretim, gençlere sunduğu dayanak kapsamında Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın (TUGFO) 2022 sponsorları ortasında yer aldı. Ünlü maestro Cem Mansur idaresindeki genç sanatkarlardan oluşan orkestra, Enerjisa Üretim’in Balıkesir’de bulunan rüzgar gücü santralinde özel bir konser de verdi.
Gençlerin nitelikli eğitim almasını ve gelişmesini destekleyen Enerjisa Üretim bu emelle yürüttüğü çalışmalar kapsamında Sabancı Vakfı öncülüğünde kurulan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın 2022 yılında sponsoru oldu. Enerjisa Üretim, bu kapsamda gerçekleştirdiği çalışmaları, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden Cem Mansur’un yönettiği 65 müzisyenden oluşan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası konseriyle sürdürdü. Sabancı Vakfı dayanağıyla kurulan ve her yıl Türkiye’nin dört bir yanından konservatuvar öğrencilerine eğitim veren Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın 2022 yılı sponsorları ortasında yer alan Enerjisa Üretim, TUGFO’ya verdiği dayanağı rüzgâr türbinleri ve güneş panelleri ortasında gerçekleştirilen ikonik bir performansla duyurdu. Dinleyicilere keyifli anlar yaşattığı performans birebir vakitte bir rüzgâr santralinde verilen birinci klasik müzik konseri olarak kayıtlara geçti. Enerjisa Üretim, bu alanda gençlerin eğitimi ve gelişimine katkı sunma vizyonunun altını çizmek hedefiyle konser manzaralarının de yer aldığı bir de tanıtım sineması hazırladı.
Etkinlik sonrasında açıklama yapan Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale, “Farklı alanlarda toplumun gereksinimlerine yönelik katkımızı daima artırmaya odaklanan bir kültüre sahibiz. Bu kapsamda toplumsal sorumluluk siyasetimiz doğrultusunda bilhassa çocukların ve gençlerin gelişimine yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin ilgi duydukları alanda düzgün yetişmesi, başarılı olması için iş dünyasının sunduğu takviyenin çok kıymetli bir katkısı olduğuna inanıyoruz. Bu gayeyle yaptığımız çalışmalara çok önemsediğimiz TUGFO 2022 sponsorluğuyla devam ediyoruz. Sponsorluk kapsamında birinci etkinliğimizi de Balıkesir Rüzgar Güç Santralimizde gerçekleştirdik. Sayın Cem Mansur’un idaresinde, birbirinden bedelli çok sayıda konservatuvar öğrencisini ağırlamanın memnunluğunu yaşadık. Sabancı Vakfı dayanaklarıyla kurulan, yurt içinde ve yurt dışında çok kıymetli çalışmaları olan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası yöneticilerine ve kıymetli sanatkarlarına santralimizde sergiledikleri bu performans ve sürece sundukları katkı nedeniyle tüm Enerjisa Üretim çalışanları ismine teşekkürlerimi sunuyorum. TUGFO’nun 2022 sponsorluğu vesilesiyle, Türkiye’de müziğe gönül vermiş, kendisini bu alanda geliştiren ve bunun için çabalayan gençleri büyük bir gururla takip ediyor ve takdir ettiğimi belirtmek istiyorum. Bugün burada eğitim alan genç müzisyenlerin her birinin ilerde kendi alanlarında çok başarılı işlere imza atarak ülkemizin kültür sanat elçileri olacaklarına inancım tam. Her birine sanat seyahatlerinde muvaffakiyetler diliyorum, onların başarılarıyla daima gurur duyacağız
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı