Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı belli oldu!

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı belli oldu!
0
64

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
turkiye-uzay-ajansi-baskani-belli-oldu-2.jpg

Ülkemizin uzay teknolojileri alanında çok daha hızlı yol almasını ve çeşitli kuruluşlar tarafından yürütülen projelerin koordinasyonunu sağlamak amacıyla kurulan Türkiye Uzay Ajansı
Başkanı ve yönetim kadrosu belli oldu.
xturkiye-uzay-ajansi-baskani-belli-oldu.jpg.pagespeed.ic.FScAHAOxAq.jpg
Türkiye Uzay Ajansı Başkanı ve yönetim kadrosu açıklandı 

Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Yönetim Kurulu üyeliklerine yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yayımlanan atama kararlarına göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Türkiye Uzay Ajansı Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Prof. Dr. Yurdanur Tulunay, Prof. Dr. Sacit Özdemir, Doç. Dr. Lokman Kuzu, Dr. Ahmed Halid Akgiray, Cenk Şen ve Murat İkinci getirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak faliyetlerini yürütecek olan Uzay Ajansı idari ve mali açıdan özerk bir yapıda bulunuyor. Tüm bunların haricinde ise, Uzay Ajansı kendi çalışmalarını, kendi özel bütçesi ile yürütecek.

Similar threads

Türkiye’nin uzay teknolojileri alanında daha hızlı yol almasını sağlayacak Türkiye Uzay Ajansı’nın başkanı ve yönetim kadrosu geçen aylarda belli olmuştu. Aradan geçen kısa sürenin ardından yönetim kurulu toplandı. Düzenlenen toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank başkanlık etti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım atandı. Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Prof. Dr. Yurdanur Tulunay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Türkiye’yi uzay hedeflerine ulaştırmak için kurulan Türkiye Uzay Ajansı için bütçe belli oldu. Uzay yarışında NASA ve ESA gibi uzay ajanslarını duysak da yarışa katılmaya hazırlanan ajans için verilen bütçe merak ediliyor. Zira uzay araştırmaları bilimin en maliyetli olabilen dallarından bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 13 Aralık 2018'de yayımlanan kararnameyle kurulan Türkiye Uzay Ajansı'nın A takımı belirlendi. Ajansın 7 üyeden oluşan yönetim kurulu Erdoğan tarafından atandı. Resmi Gazete'deki atama kararına göre, eski Havacılık ve Uzay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın sonucunda Türkiye Uzay Ajansı'nın başkan takımından kimlerin olduğu belirlendi. 7 üyeden oluşan idare konseyi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atandı. Resmi Gazete'de yayınlanan karara nazaran Havacılık ve Uzay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
858,496Konular
981,661Mesajlar
29,728Kullanıcılar
berat21321Son üye
Üst Alt