iltasyazilim
FD Üye
Türkiyede balıkçılık,Türkiye ’nin su ürünleri potansiyeli,Türkiye ’nin su ürünleri alanındaki yeri,türkiyede balık yetiştiriciliği
Türkiyede Balık ve Balıkçılık
Türkiye ’nin su ürünleri potansiyeli yüksek olmasına karşın, su ürünleri avcılığı ülke ekonomisinde kayda değer bir yere sahip değildir
Deniz Balıkçılığı : Türkiye ’de daha çok kıy balıkçılığı gelişmiştir Açık denizlerde avlanacak gemi ve filolarımız olmadığından açık deniz balıkçılığı yapılmaz Karadeniz ve Marmara Denizi Türkiye ’de balıkçılığın tartı kazandığı alanlarıdır Bilhassa balıkların göç döneminde boğazlar manâlı balık avlama alanlarıdır
İç Sular Balıkçılığı : Göllerde ve akarsularda yapılmaktadır İç sularımız balık bakımından zengin olmasına rağmen bu potansiyel değerlendirilememektedir Balıklar dışında iç sularımızdan elde edilen midye, istakoz ve karides gibi su ürünleri de bulunmaktadır
Kültür Balıkçılığı : Kültür balıkçılığı ayrıca kıyılarımızda, hem de iç bölgelerimizin çay boylarında veya temiz kaynak suları sağlanabilen yerlerde yapılmaktadır bu nedenle balık yetiştirme çiftlikleri kurulur ya da suni baraj göllerinden yararlanılır
UYARI : Avlanmanın zararlı yöntemlerle yapılması, denizlerin şipşak kirlenmesi, taşıma ve depolama olanaklarının yetersizliği, balıkçılıkla uğraşan nüfusun az olması, açık deniz balıkçılığın gelişmemesi gibi nedenler üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye ’de balıkçılığın gelişmesini engellemektedir *
Türkiyede Balık ve Balıkçılık
Türkiye ’nin su ürünleri potansiyeli yüksek olmasına karşın, su ürünleri avcılığı ülke ekonomisinde kayda değer bir yere sahip değildir
Deniz Balıkçılığı : Türkiye ’de daha çok kıy balıkçılığı gelişmiştir Açık denizlerde avlanacak gemi ve filolarımız olmadığından açık deniz balıkçılığı yapılmaz Karadeniz ve Marmara Denizi Türkiye ’de balıkçılığın tartı kazandığı alanlarıdır Bilhassa balıkların göç döneminde boğazlar manâlı balık avlama alanlarıdır
İç Sular Balıkçılığı : Göllerde ve akarsularda yapılmaktadır İç sularımız balık bakımından zengin olmasına rağmen bu potansiyel değerlendirilememektedir Balıklar dışında iç sularımızdan elde edilen midye, istakoz ve karides gibi su ürünleri de bulunmaktadır
Kültür Balıkçılığı : Kültür balıkçılığı ayrıca kıyılarımızda, hem de iç bölgelerimizin çay boylarında veya temiz kaynak suları sağlanabilen yerlerde yapılmaktadır bu nedenle balık yetiştirme çiftlikleri kurulur ya da suni baraj göllerinden yararlanılır
UYARI : Avlanmanın zararlı yöntemlerle yapılması, denizlerin şipşak kirlenmesi, taşıma ve depolama olanaklarının yetersizliği, balıkçılıkla uğraşan nüfusun az olması, açık deniz balıkçılığın gelişmemesi gibi nedenler üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye ’de balıkçılığın gelişmesini engellemektedir *