Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Türkiye’de bir ilk: Fındık müzesi

Türkiye’de bir ilk: Fındık müzesi
0
153

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95

Fındığın verimli üretilmesini ve fındıktan katma paha elde edilmesini sağlamak için Ordu’da çeşitli projeler hayata geçiren Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler, fındık müzesi ile de fındığın klasik kıssasını gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlıyor.

Başkan Güler’in teşebbüsleri ile müzeye dönüştürülen tarihi konakta fındığın bahçeden tüketiciye ulaşıncaya kadar ki kuvvetli seyahati ziyaretçilere adım adım aktarılıyor.

Tarihi konak müzeye dönüştü

Ordu’nun Altınordu ilçesi Selimiye Mahallesi'ndeki tarihi üç katlı Kahraman Sağra Konağı, Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler’in teşebbüsleri ile evvel restore edildi.

Yöre halkının takviyesi ile fındık tarımında kullanılan eşyaların da bir ortaya getirilmesiyle tarihi konak, fındık müzesi olarak kullanılmaya başladı.

Topraktan üreticiye her ayrıntı bulunuyor

Fındığın kuvvetli seyahatinin malzemelerle hikayeleştirildiği müzeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere fındığın dikiminden üretimine, hasat sürecinden işlenmesi ve nakliyesine kadarki süreci aktarılıyor.

Ziyaretçiler her evreyi bu müzede adım adım görme imkânı bulurken fındık hakkında da ayrıntılı bilgiler edinebiliyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi bu müze ile fındığın klâsik hayattaki yerinin gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanıyor.

findik_5867.jpg

Müze haftanın her günü ziyaretçilere açık

Altınordu ilçesi Selimiye Mahallesi’nde bulunan Kahraman Sağra Fındık Müzesi hafta içi 08.00 ile 17.00, hafta sonu ise 09.00 ile 18.00 saatleri ortasında ziyaretçilere açık oluyor.

İHA'nın haberine nazaran, müzeye girişler ise fiyatsız yapılıyor.

findik_4282.jpg

findik_4117.jpg

findik_6801.jpg

findik_8410.jpg

findik_5013.jpg

findik_8052.jpg

findik_7785.jpg