nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Bir çiftlik sahibi kuruluşu olan Anadolu Birlik Holding (Konya Şeker), Konya'nın Çumra ilçesindeki serasında bir ilki gerçekleştirerek, bodur muz üretimini başardı
Pankobirlik Genel Başkanı ve bünyesinde Konya Şeker Fabrikası, Çumra Şeker Fabrikası, Şeker Süt gibi kuruluşların yer aldığı Anadolu Birlik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Davetli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir çiftçi kuruluşu olan Konya Şeker'in bugüne dek yaptığı başarılı çalışmalarla Türk çiftçisinin reel gücünü ortaya koyduğunu vurguladı
Konya Şeker'in elde ettiği başarıların peşinde 2004 yılında, Türkiye'nin en çağdaş ve en yüksek şeker üretim kapasitesine sahip Çumra Şeker Fabrikası ve Entegre Tesisleri'ni inşa ettiğini ifade eden Misafir, çiftçinin akaryakıta olan bağımlılığını ayrıntılarıyla ortadan kaldırabilecek kanola konusundaki ArGe çalışmasıyla da manâlı bir uzaklık aldığını belirtti
Türkiye'de birincil istikrarsız şekeri üretmeyi başaran Konya Şeker'in, ''torku'' markasıyla bir yanlamasına şeker ve çikolata üretimine başlarken bir yandan da çiftçiyi AB'ye entegre etmek ve alternatif ürünleri üreticiye arzetmek için çalışmalarını sürdürdüğünün altını çizen Misafir, şunları kaydetti:
''Çumra Şeker Fabrikasında, tam da kış döneminde çalışan fabrikada ürettiğimiz ve bitmiş kullanabilmek için soğutmak zorunda olduğumuz yüksek ısıdaki suyu, entegre tesis içindeki seralara vererek, çok farklı alanlara yönlendirilmiş ürünlerin Konya şartlarında denenmesi ve bu şartlara adapte edilmesi için çalışma yapıyoruz Son derece gelişmiş laboratuvarlardaki kendi uzmanlarımızın yaptığı çalışmalar sonucunda, öyle fazla yeni ürünü Konya Ovası'ndaki çiftçiye sunmaya hazırlanıyoruz Bunlardan biri de Konya Ovası'nda muz yetiştirme projesiydi Fabrikalarımızın belli başlı sahibi ve ortağı olan çiftçimizin desteğini arkamıza alarak, bu projede beklediğimiz başarıyı bir takvim egzersiz sonunda elde ettik Çumra Şeker Entegre Tesisleri seralarda bir ilki gerçekleştirerek, bodur muz üretimini başardık''
MUZ SALKIMLARININ BÜYÜKLÜĞÜ, İNSAN BOYUNU GEÇİYOR
Pankobirlik Genel Başkanı Recep Misafir, burada yüksek verim alınarak yetiştirilen muzun tadının Anamur muzunu aratmadığını belirterek, ''Türk insanının doğru yönlendirildiğinde imkansız gibi görünen her şeyi başarabileceğini, adam boyunu geçen muz salkımlarını yetiştirerek gösterdik Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'çiftçi, milletin efendisidir' sözünün doğruluğunu ve isabetini, pek fazla çalışmayla gözler önüne sermenin mutluluğunu yaşıyoruz Başarılarımız devam edecek'' dedi
''BU BAŞARI ÇİFTÇİNİN''
Konya Ovası'nda muz yetiştirme projesinin bir ArGe (AraştırmaGeliştirme) çalışması olduğunu açıklayan Misafir, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Uzmanların araştırmalarına göre küresel ısınmayla birlikte, sıcak iklim kuşağı güneyden kuzeye doğru kayıyor Bu koşul, bir vakit sonra, Akdeniz ikliminde yetişen ürünlerinin Konya'da, Ekvator kuşağında yetişen bitkilerin ise Akdeniz bölgesinde kolaylıkla yetişebileceğini gösteriyor İklim değişikliğiyle birlikte çiftçiler Hububat Ambarı olan Konya'da rahatlıkla muz da yetiştirebilecektir Biz bunun örneğini şimdiden gösterdik Bu başarı yönetim olarak bizden çok, her çalışmamızda ardına kadar bize takviye veren çitçilerimizdir Onların desteği olmasaydı, ne yüz yıllardır bozkır görünümünde olan Konya Ovası'na 5 milyona yakın fidan dikip bu fidanları ağaç haline getirebilir, ne de milli ve uluslararası ödüllere sahip olabilirdik''
KaynaK *
Pankobirlik Genel Başkanı ve bünyesinde Konya Şeker Fabrikası, Çumra Şeker Fabrikası, Şeker Süt gibi kuruluşların yer aldığı Anadolu Birlik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Davetli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir çiftçi kuruluşu olan Konya Şeker'in bugüne dek yaptığı başarılı çalışmalarla Türk çiftçisinin reel gücünü ortaya koyduğunu vurguladı
Konya Şeker'in elde ettiği başarıların peşinde 2004 yılında, Türkiye'nin en çağdaş ve en yüksek şeker üretim kapasitesine sahip Çumra Şeker Fabrikası ve Entegre Tesisleri'ni inşa ettiğini ifade eden Misafir, çiftçinin akaryakıta olan bağımlılığını ayrıntılarıyla ortadan kaldırabilecek kanola konusundaki ArGe çalışmasıyla da manâlı bir uzaklık aldığını belirtti
Türkiye'de birincil istikrarsız şekeri üretmeyi başaran Konya Şeker'in, ''torku'' markasıyla bir yanlamasına şeker ve çikolata üretimine başlarken bir yandan da çiftçiyi AB'ye entegre etmek ve alternatif ürünleri üreticiye arzetmek için çalışmalarını sürdürdüğünün altını çizen Misafir, şunları kaydetti:
''Çumra Şeker Fabrikasında, tam da kış döneminde çalışan fabrikada ürettiğimiz ve bitmiş kullanabilmek için soğutmak zorunda olduğumuz yüksek ısıdaki suyu, entegre tesis içindeki seralara vererek, çok farklı alanlara yönlendirilmiş ürünlerin Konya şartlarında denenmesi ve bu şartlara adapte edilmesi için çalışma yapıyoruz Son derece gelişmiş laboratuvarlardaki kendi uzmanlarımızın yaptığı çalışmalar sonucunda, öyle fazla yeni ürünü Konya Ovası'ndaki çiftçiye sunmaya hazırlanıyoruz Bunlardan biri de Konya Ovası'nda muz yetiştirme projesiydi Fabrikalarımızın belli başlı sahibi ve ortağı olan çiftçimizin desteğini arkamıza alarak, bu projede beklediğimiz başarıyı bir takvim egzersiz sonunda elde ettik Çumra Şeker Entegre Tesisleri seralarda bir ilki gerçekleştirerek, bodur muz üretimini başardık''
MUZ SALKIMLARININ BÜYÜKLÜĞÜ, İNSAN BOYUNU GEÇİYOR
Pankobirlik Genel Başkanı Recep Misafir, burada yüksek verim alınarak yetiştirilen muzun tadının Anamur muzunu aratmadığını belirterek, ''Türk insanının doğru yönlendirildiğinde imkansız gibi görünen her şeyi başarabileceğini, adam boyunu geçen muz salkımlarını yetiştirerek gösterdik Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'çiftçi, milletin efendisidir' sözünün doğruluğunu ve isabetini, pek fazla çalışmayla gözler önüne sermenin mutluluğunu yaşıyoruz Başarılarımız devam edecek'' dedi
''BU BAŞARI ÇİFTÇİNİN''
Konya Ovası'nda muz yetiştirme projesinin bir ArGe (AraştırmaGeliştirme) çalışması olduğunu açıklayan Misafir, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Uzmanların araştırmalarına göre küresel ısınmayla birlikte, sıcak iklim kuşağı güneyden kuzeye doğru kayıyor Bu koşul, bir vakit sonra, Akdeniz ikliminde yetişen ürünlerinin Konya'da, Ekvator kuşağında yetişen bitkilerin ise Akdeniz bölgesinde kolaylıkla yetişebileceğini gösteriyor İklim değişikliğiyle birlikte çiftçiler Hububat Ambarı olan Konya'da rahatlıkla muz da yetiştirebilecektir Biz bunun örneğini şimdiden gösterdik Bu başarı yönetim olarak bizden çok, her çalışmamızda ardına kadar bize takviye veren çitçilerimizdir Onların desteği olmasaydı, ne yüz yıllardır bozkır görünümünde olan Konya Ovası'na 5 milyona yakın fidan dikip bu fidanları ağaç haline getirebilir, ne de milli ve uluslararası ödüllere sahip olabilirdik''
KaynaK *