Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Turkiyede Doğal Yalıtım Alternatifinizin Olduğunun Farkında mısınız?BIOMANTOLAMA

Turkiyede Doğal Yalıtım Alternatifinizin Olduğunun Farkında mısınız?BIOMANTOLAMA
0
69

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
styronit Nedir?
styronit hazır sıva ve kaplama malzemesi, yaşadığımız konutlarda enerji tuketimini minimize etmek, optimum uygulama kalınlığında arzu edilen yalıtımı sağlamak, insan sağlığını tehdit etmeden yaşanabilir bir konfor ortamını sağlamak icin binaların dış veveya ic cephelerinde koruma amaclı olarak geliştirilmiş ve ozel bir karışım kombinasyonuna sahip hazır harc olarak kullanılabilen doğal malzemelerden elde edilen bir urundur Kalıcı ozellik gosteren ve bileşimi değişmeyen bir yapıda elde edilen bu harc, binaların gerek dış cephe ve gerekse ic cephe kaplama uygulamalarında kullanılmaktadır Kaplama uygulaması yapıldıktan sonra, duvarın tum yuzeyinde her noktada eşit dayanıklılık ve homojen bir yuzey ozelliği gosterir

styronit'in Ozellik ve AvantajlarıDOĞALDIR: styronit yapısı icinde volkanik tufler, doğal inorganik taşlar ve organik maddeler bulundurmaktadır styronit cimento icermez styronit'i endustriyel kerpic olarak değerlendirebiliriz

NEFES ALIR: Duvarların nefes alabilmesi icin, duvar yapı kesitini oluşturan malzemelerin buhar difuzyon direnc değerinin duşuk olması gerekir styronit hazır sıva malzemesi ile yapılan sıva orneklerinin priz sonrası buhar difuzyon direnc değeri μ 1,0 3,0 arasında değişim gostermektedir Duvarların nefes alması duvarlarda nem, kuf, boya dokulmesi gibi deformasyonların ve terleme, yoğuşma problemlerinin oluşmasına engel olur

YEKPARE YALITIM YAPAR: styronit'in sıva metotlarıyla uygulanabilmesi, binalarda her turlu girinti ve cıkıntının kesintisiz ve aynı kalınlıkta kaplanmasına olanak sağlar Kesintisiz yani yekpare yalıtım ısı koprulerinin oluşmasını engeller, yuksek ısı performansı elde edilir ve bina duvarlarında yoğuşma meydana gelmez

KOLAY UYGULANIR: styronit butun geleneksel sıva metotlarıyla kolayca uygulanabilir

YUZEYE KUVVETLE YAPIŞIR: styronit, her turlu yuzeye kuvvetle yapışır Sadece uygulanacak yerin su ile ilgili problemlerinin onceden cozulmesi ve kuru bir zemin olması gerekir

YANMAZ: Petrol turevi hammaddeye sahip olan yalıtım malzemeleri yuksek sıcaklıklara dayanamadıkları gibi yangın esnasında zehirli gazlar da cıkarttıkları icin bircok yangında zehirlenmelere yol acarlar styronit A grubu yanmaz sınıfındadır, yangın yukune etkisi olmaz

YUKSEK ISI PERFORMANSI SAĞLAR: Duşuk ısı depolama yeteneğine sahip bir duvar yuzeyi, ic ortamdaki ısıl enerjiyi daha iyi koruyacağı gibi, minimum enerji tuketimine de olanak sağlamaktadır styronit kaplama malzemesi, duşuk yalıtım kalınlıklarında dahi cok duşuk ısı depolama yeteneğiyle ic ortam koşullarında ısıl enerjinin korunmasına yuksek katma değer sağlayan bir performans sergiler

styronit'in Yenilikci ve Ozgun YonleriSektorel Olarak Ozgunluğu; styronit yalıtım ve koruma harcının duvarlara nefes aldırabilmesi cimento katkısız ve ekolojik ozellikleri, yalıtım sektoru icin ozgun, benzersiz bir urundur

Isı Tasarrufu Ustunluğu; Bir duvar kombinasyonu ele alındığında yalın duvarın (geleneksel ic sıvalı) yapısal olarak ısı depolama yeteneği ile styronit yalıtım ve koruma harcı ile kaplanmış bir duvar yuzeyinin ısı depolama yeteneği birbirinden cok farklıdır Duşuk ısı depolama yeteneğine sahip bir duvar yuzeyi ic ortamdaki ısıl enerjiyi daha iyi koruyacağı gibi, minimum enerji tuketimine de olanak sağlamaktadır styronit bu yonuyle de diğer yalıtım malzemelerinden farklılığını ispat etmiştir

Su Buharı – İc Yuzey Terleme Olgusuna Etkisi; styronit kaplama malzemesinin yalıtım birimi olarak bir duvar yuzeyinde uygulandığında, su buharı yoğuşma analizi prensipleri hesaplamalarına gore, duvar yuzeyinde terlemeve duvar bunyesinde yoğuşmaolgusunun meydana gelmediğini yaptırmış olduğumuz testlerle kanıtlanmıştır Bu durum tarafımızdan taahhut edilmektedir

Cevreci Yonu; styronit yalıtım ve koruma harcının uretimi aşamasında geri donuşumlu malzemeler kullanılır Cevreye zarar veren atık bırakmadan, diğer uretimlerin atığını hammadde olarak kullanan, doğal cevre ve tarihsel dokuya zarar vermeden, zehirli atık, metan ve karbondioksit gibi sera gazlarını oluşturmadan az enerji ve en yuksek verimle cevre dostu uretimyapar

858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt