Dondurma dönemi bahar aylarıyla birlikte yavaş yavaş başlamış olur. Tatlı severler etraflarındaki en düzgün dondurmacıyı bulma arayışına girerler. Türkiye'nin dört bir yanında lezzetiyle hayran bırakarak ün yapmış dondurmacılar bulunuyor. Sizler için kesinlikle uğramanız gereken, Türkiye'nin en güzel dondurmacılarını derledik.
Başta İstanbul ve tatil bölgeleri başta olmak üzere Türkiye'nin pek çok yerinde dondurmacı dükkanları bulunmaktadır. Bu dondurmacılar, lezzetiyle damaklarda iz bırakan eserleriyle meşhurdur. Klasikleşmiş dondurma menülerinin dışında kendi yerlerine mahsus lezzetleri de sunan bu dondurmacılar, bulundukları pozisyonların da merkezi işletmelerinden oluyor. Pekala Türkiye'nin en yeterli ve meşhur dondurmacısı olarak kabul edilen bu yerler nerelerdir? Bu yerleri ve adreslerini sizler için derledik...
TÜRKİYE'NİN EN YETERLİ DONDURMACILARI
1 - GİRANDOLA - İSTANBUL
- İtalyan yolu dondurma menüleri çıkarmaktadır.
- Eserlerinde asla katkı hususu bulunmamaktadır.
- 70 farklı dondurma menüsü bulunmaktadır.
- Yalnızca İstanbul'da şubesi bulunmaktadır.
2 - BALKAYMAK DONDURMA - SAMSUN
- Meşhur Bafra dondurmasını asıl tanımıyla yapmasıyla meşhurdur.
- Bu haliyle uygulayan tek yer olmasıyla ünlüdür.
- Doğal halini aromalı lezzetlerle de sunmaktadır.
3 - YAŞAR PASTANESİ - KAHRAMANMARAŞ
- Maraş dondurmasını dünyaya tanıtan birinci marka olan Mado'nun birinci dükkanıdır.
- Dövme dondurması ile meşhurdur.
- İç tasarımı müze biçimindedir.
4 - RUMELİ PASTANESİ - İZMİR
- 1945 yılından bu yana hizmet vermektedir.
- Türkiye'nin birinci sakızlı dondurmasını üreten yerdir.
- Yöresel menü lezzetlerine sahiptir.
5 - SİM DONDURMA - ANKARA
- Diyet dondurma menüleriyle ilgi görmektedir.
- Ankara'nın en meşhur dondurmacısıdır.
- Kaymaklı dondurma üretiminde en meşhur yerdir.
6 - ROMA DONDURMA - İSTANBUL
- En meşhuru Büyükada'da olmak üzere İstanbul'un birçok noktasında bulunmaktadır.
- İstanbul'un en meşhur dondurmacısıdır.
Adres: 23 Nisan Caddesi / Adalar / İstanbul
7 - BİTEZ DONDURMA - MUĞLA
- Bodrum'un en meşhur dondurmacısıdır. Birinci şubesi buradadır.
- Türkiye'nin birçok yerinde bulunmaktadır.
- Menülerinde doğal meyveler bulunmaktadır.
- 12 ay boyunca üretim yapılmaktadır.