Dondurma sezonu bahar aylarıyla birlikte yavaş yavaş başlamış olur. Tatlı severler çevrelerindeki en iyi dondurmacıyı bulma arayışına girerler. Türkiye'nin dört bir yanında lezzetiyle hayran bırakarak ün yapmış dondurmacılar bulunuyor. Sizler için muhakkak uğramanız gereken, Türkiye'nin en iyi dondurmacılarını derledik.
Başta İstanbul ve tatil bölgeleri başta olmak üzere Türkiye'nin pek çok yerinde dondurmacı dükkanları bulunmaktadır. Bu dondurmacılar, lezzetiyle damaklarda iz bırakan ürünleriyle meşhurdur. Klasikleşmiş dondurma menülerinin dışında kendi mekanlarına özgü lezzetleri de sunan bu dondurmacılar, bulundukları konumların da merkezi işletmelerinden oluyor. Peki Türkiye'nin en iyi ve meşhur dondurmacısı olarak kabul edilen bu yerler nerelerdir? Bu mekanları ve adreslerini sizler için derledik...
TÜRKİYE'NİN EN İYİ DONDURMACILARI
1 - GİRANDOLA - İSTANBUL
- İtalyan usulü dondurma menüleri çıkarmaktadır.
- Ürünlerinde asla katkı maddesi bulunmamaktadır.
- 70 farklı dondurma menüsü bulunmaktadır.
- Sadece İstanbul'da şubesi bulunmaktadır.
2 - BALKAYMAK DONDURMA - SAMSUN
- Meşhur Bafra dondurmasını asıl tarifiyle yapmasıyla meşhurdur.
- Bu haliyle uygulayan tek yer olmasıyla ünlüdür.
- Doğal halini aromalı lezzetlerle de sunmaktadır.
3 - YAŞAR PASTANESİ - KAHRAMANMARAŞ
- Maraş dondurmasını dünyaya tanıtan ilk marka olan Mado'nun ilk dükkanıdır.
- Dövme dondurması ile meşhurdur.
- İç tasarımı müze şeklindedir.
4 - RUMELİ PASTANESİ - İZMİR
- 1945 yılından bu yana hizmet vermektedir.
- Türkiye'nin ilk sakızlı dondurmasını üreten yerdir.
- Yöresel menü lezzetlerine sahiptir.
5 - SİM DONDURMA - ANKARA
- Diyet dondurma menüleriyle ilgi görmektedir.
- Ankara'nın en meşhur dondurmacısıdır.
- Kaymaklı dondurma üretiminde en meşhur mekandır.
6 - ROMA DONDURMA - İSTANBUL
- En meşhuru Büyükada'da olmak üzere İstanbul'un birçok noktasında bulunmaktadır.
- İstanbul'un en meşhur dondurmacısıdır.
Adres: 23 Nisan Caddesi / Adalar / İstanbul
7 - BİTEZ DONDURMA - MUĞLA
- Bodrum'un en meşhur dondurmacısıdır. İlk şubesi buradadır.
- Türkiye'nin birçok yerinde bulunmaktadır.
- Menülerinde doğal meyveler bulunmaktadır.
- 12 ay boyunca üretim yapılmaktadır.