iltasyazilim
FD Üye
Türkiye de yetiştirilen baklagilin yıllara kadar imal miktarlarındaki değişmeler
BAKLAGİLLER:
Baklagiller (Nohut, Mercimek, Fasulye, Bakla, Bezelye), dengelenmiş ve sağlıklı beslenmek için insan sağlığına, ekildiği tarım topraklarına verdiği azot ile toprak verimliliğine katkısı olan, uzun yıllar saklama imkanı olan ürünlerdir
1950 lerden sonradan üretim miktarında katlamalı artışlar olmuştur Imal miktarları kararlı yok, üretimdeki dalgalanma kuru tarım yöntemleriyle üretim yapılması ve baklagillere ayrılan tarım alanları miktarının yıllara göre değişmesi esas etken olmuştur *
BAKLAGİLLER:
Baklagiller (Nohut, Mercimek, Fasulye, Bakla, Bezelye), dengelenmiş ve sağlıklı beslenmek için insan sağlığına, ekildiği tarım topraklarına verdiği azot ile toprak verimliliğine katkısı olan, uzun yıllar saklama imkanı olan ürünlerdir
1950 lerden sonradan üretim miktarında katlamalı artışlar olmuştur Imal miktarları kararlı yok, üretimdeki dalgalanma kuru tarım yöntemleriyle üretim yapılması ve baklagillere ayrılan tarım alanları miktarının yıllara göre değişmesi esas etken olmuştur *