bilgisayarci
FD Üye
Antalya Elmalı Belediye Lideri Halil Öztürk’ün, makam sürücüsünün eşiyle yaşadığı yasak aşk tezi günlerdir konuşuluyor.
Eşinin kendisine kumpas kurduğunu savunan Sümeyra Tilki, Ahmet Tilki’nin öbür bir bayanla fotoğrafını paylaşarak, “İşte her şeyin nedeni bu fotoğraf. Kendisi benimle evliyken öteki evli bir bayanla alaka yaşıyordu. Ben bunu öğrenince mecnuna döndü. Esasen fotoğraflar ortada. Herkese ahlak dersi veriyor ancak evli, çocuklu bir bayanla birlikte olmaktan da geri durmuyor” dedi.
Elinde fotoğraf ve ses kayıtları olduğunu kaydeden Tilki, “Bu evrakları boşanma davamda kanıt olarak sunacaktım. Lakin artık ipin ucu kaçtı. Herkes kendisinin nasıl bir insan olduğunu görsün. Mahkemede fotoğraf, ses kayıtları ve benle evliyken o bayanla yaptığı yazışmaları kanıt olarak sunacağım. Bundan sonra da konuşmama kararı aldım” paylaşımı yaptı.
AHMET TİLKİ: ‘O FOTOĞRAF EVLENMEDEN ÖNCE’
Kelam konusu fotoğrafın 2015-2016 yılına ilişkin olduğunu savunan Ahmet Tilki, şöyle dedi: “Kendi pisliklerini örtbas etmek için bu türlü davranıyorlar. Geçmişte herkesin bağı olabilir. O fotoğraftaki bayanı bu türlü bir şeyin içine çekmenin bir manası yoktu. Umarım o bayan da kendisine dava açar. Geçmişe gitmeye kalkarsak eşim benimle evlenmeden evvel ilçe jandarma kumandanı ile nişanlandı. Lakin kumandan bunun nasıl bir insan olduğunu öğrenince nişanı atıp tayinini istedi ve gitti.”
'GEÇMİŞTEKİ BAĞLANTILARIM KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ'
Geçmişte bir TSK mensubu ile nişanlandığını doğrulayan Sümeyra Tilki, “Bu nasıl bir ahlaksızlık. Benim geçmişteki münasebetlerim kimseyi ilgilendirmez. Evet nişanlandım lakin anlaşamadık ve ayrıldık. Bununla ilgili kimseye hesap vermem” dedi.
AHMET TİLKİ: MESAJLARI TESADÜFEN OKUDUM
“Eşimle internetten tanışıp evlendik. Son 1 aylık mühlet içinde apansız benden uzaklaşmaya başladı. Cinsel bir yakınlığımız olmuyordu, beni daima reddediyordu. Bu durum beni şüphelendirdi. Bir sabah eşimin uyuya kaldığını, cep telefonunun da ışığının yandığını fark ettim. Telefonu elime alınca Halil Öztürk’e ilişkin WhatsApp yazışmalarını gördüm. Çabucak ekran imajlarını alıp kendi telefonuma attım. Ona birinci defa o gün şiddet uyguladım, 2 tokat attım. Sonra anne ve babasını aradım. Yazışmaları babasına gösterdim. Kızını benden daha makus dövdü. Yazışmalardaki pozisyondan yola çıkıp güvenlik kamerası imajlarını araştırdım. İkisini birebir sokakta farklı vakit dilimlerinde tespit ettim. Eşim, imgeler için, ‘Orası konutumuza yakın’ demiş. Bizim konutla o sokak ortasında 1 kilometre var.
Olaydan çabucak sonra Halil Öztürk bana lider yardımcısı Hasan Aydın’ı gönderdi. Aydın, ‘Olan olmuş Ahmet’ dedi. Ben de kendisine reaksiyon gösterdim. Artık olaya siyasi kumpas diyorlar. Benim parti üyeliğim bile yok. Bu resmen ahlaksızlık. Liderin odasına kayıt aygıtı koymuşum. Neden beni polise vermediler? Neden tutanak düzenlemediler?
Lider Öztürk’le makam odasının ardındaki odada görüştüm. Konuşurken kekeliyordu. ‘Borçlarını kapatalım. Karını al, hoş bir tatile git. Tüm masrafları biz karşılayalım’ dedi. Ben de ‘Namusumu satacak kadar erdemsiz değilim’ diyerek odadan çıktım.”
SÜMEYRA TİLKİ: BAŞKANI YALNIZCA NİKÂHTA GÖRDÜM
“10 yıl evvel eşimden boşanıp Elmalı’ya anne ve babamın yanına döndüm. 1 çocuğum var. Sadece babasız büyümesin diye yine evlenmek istedim. Ahmet’le tanıştım. Biraz çabuk bir kararla 2019’da evlendik. Halil Lideri da yalnızca nikâhta gördüm. İnanın makam odasının nerede olduğunu bile bilmiyorum.
Evliliğimin birinci aylarından itibaren ruhsal ve fizikî şiddet görmeye başladım. 7 ay evvel boşanma kararı aldım. Ahmet beni meskene kilitlemeye başladı. Mayıs başında cep telefonuma da el koydu. Kendisinden korktuğum için avukatımla konuştum. Hatta, ‘Eşime şiddet uygulamayacağım’ diye elinden imzalı yazı aldık.
Salim Uzun/Hürriyet