iltasyazilim
FD Üye
Türlü Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*1 orta boy beyaz lahana
*yarım kilo havuç
*yarım kilo turşuluk biber
*bir baş sarımsak
*1,5 litre üzüm sirkesi
*kaya tuzu
*kuru nohut
*yarım bağ maydanoz
Türlü Turşu Tarifi Yapılışı Lahananın dıştan iki kat yapraklarını soyup, daha sonra içindeki yaprakları kat kat ayırıyoruz Ayrılan yaprakları çok küçük olmayacak şekilde yaklaşık avuç içi büyüklüğünde kesiyoruz Kesilen lahanaları ayrı bir kaba alıp üzerine bir avuç kadar tuz gezdiriyoruz ki yumuşasın diye Biber ve havuçları da yıkayarak, biberlerin saplarını kesip, alt bölümlerinden yukarıya doğru bir miktar kesiyoruz Bu sayede turşu suyu biberin içine girebiliyor Havuçları da iki parmak kalınlığında zevkinize göre daha ince veya kalın olarak doğruyoruz 1,5 litre sirkeyi bir tencereye döküp içine bir buçuk iki yemek kaşığı tuz atıyoruz ve karıştırıyoruz
Turşuyu basacağımız kavanozun dibine bir avuç kadar kuru nohut atıyoruz daha güzel mayalanması için Üzerine turşuluk malzemeyi karışık olarak basarken aralarına sarımsakları serpiştiriyoruz Sarımsakların bazılarını ezip koymanız daha güzel bir sarımsak tadı elde etmenize yardımcı olacaktır Malzemeleri sıkı sıkı bastıktan sonra sirke karışımını kavanoza yavaş yavaş döküyoruz Kavanoz ağzına kadar dolduktan sonra yıkanmış maydanozları da üst bölüme yerleştiriyoruz Kavanozun ağzına bir buzdolabı poşeti gererek kapatıyoruz ve malzemeler iyice suyuna karışsın diye kavanozu iki üç sefer ters düz çeviriyoruz Turşu karışımınız hazır, tahminen 10 15 gün içinde afiyetle yiyebilirsiniz Bu arada malzemelerin yumuşaması ve aşağı çökmesi sebebiyle kavanozun üst bölümünde boşluk oluşabilir Turşuyu kurduktan 34 gün sonra açarak üzerine tuzlu sirke karışımı ilave edebilirsiniz İsteğe göre malzeme olarak karnabahar, taze fasulye, acur, salatalık vb de eklenebilir
*1 orta boy beyaz lahana
*yarım kilo havuç
*yarım kilo turşuluk biber
*bir baş sarımsak
*1,5 litre üzüm sirkesi
*kaya tuzu
*kuru nohut
*yarım bağ maydanoz
Türlü Turşu Tarifi Yapılışı Lahananın dıştan iki kat yapraklarını soyup, daha sonra içindeki yaprakları kat kat ayırıyoruz Ayrılan yaprakları çok küçük olmayacak şekilde yaklaşık avuç içi büyüklüğünde kesiyoruz Kesilen lahanaları ayrı bir kaba alıp üzerine bir avuç kadar tuz gezdiriyoruz ki yumuşasın diye Biber ve havuçları da yıkayarak, biberlerin saplarını kesip, alt bölümlerinden yukarıya doğru bir miktar kesiyoruz Bu sayede turşu suyu biberin içine girebiliyor Havuçları da iki parmak kalınlığında zevkinize göre daha ince veya kalın olarak doğruyoruz 1,5 litre sirkeyi bir tencereye döküp içine bir buçuk iki yemek kaşığı tuz atıyoruz ve karıştırıyoruz
Turşuyu basacağımız kavanozun dibine bir avuç kadar kuru nohut atıyoruz daha güzel mayalanması için Üzerine turşuluk malzemeyi karışık olarak basarken aralarına sarımsakları serpiştiriyoruz Sarımsakların bazılarını ezip koymanız daha güzel bir sarımsak tadı elde etmenize yardımcı olacaktır Malzemeleri sıkı sıkı bastıktan sonra sirke karışımını kavanoza yavaş yavaş döküyoruz Kavanoz ağzına kadar dolduktan sonra yıkanmış maydanozları da üst bölüme yerleştiriyoruz Kavanozun ağzına bir buzdolabı poşeti gererek kapatıyoruz ve malzemeler iyice suyuna karışsın diye kavanozu iki üç sefer ters düz çeviriyoruz Turşu karışımınız hazır, tahminen 10 15 gün içinde afiyetle yiyebilirsiniz Bu arada malzemelerin yumuşaması ve aşağı çökmesi sebebiyle kavanozun üst bölümünde boşluk oluşabilir Turşuyu kurduktan 34 gün sonra açarak üzerine tuzlu sirke karışımı ilave edebilirsiniz İsteğe göre malzeme olarak karnabahar, taze fasulye, acur, salatalık vb de eklenebilir