iltasyazilim
FD Üye
Türlü Tarifi İçin Malzemeler
*350 gram kuzu kuşbaşı et
*2 adet kuru soğan
*1 adet patlıcan
*1 adet patates
*1 adet kabak
*150 gram *taze fasulye
*3 adet olgun domates
*2 adet biber
*1 adet küçük kırmızı biber
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 çay bardağı zeytinyağı
*Tuz, karabiber, *yarım limon suyu
*Sevdiğiniz sebzeyi artırabilirsiz
Hazırlanışı
Zeytinyağını tenceremize koyup kuşbaşı doğradığımız etlerimizi çeviriyoruz 5 Dakika çevirdiğimiz etlerimize 2 bardak sıcak su ekleyip 15 dakika daha pişiriyoruz Suyu az kalan ete doğradığımız fasulyeyi ilave edip 10 dakika daha pişiriyoruz Kuşbaşı doğradığımız soğanı ve üzerine diğer malzemeleri yerleştirip, su koymadan 5 dakika ağzını kapatıp solmasını bekliyoruz Salçaları, yarım limon suyunu ve 1 bardak suyu ekleyip sebzeler az diri kalacak kıvamda pişiriyoruz Yemeğimiz 20 dakika dinlendiğinde kıvamına gelecektir AFİYET OLSUN
*350 gram kuzu kuşbaşı et
*2 adet kuru soğan
*1 adet patlıcan
*1 adet patates
*1 adet kabak
*150 gram *taze fasulye
*3 adet olgun domates
*2 adet biber
*1 adet küçük kırmızı biber
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 çay bardağı zeytinyağı
*Tuz, karabiber, *yarım limon suyu
*Sevdiğiniz sebzeyi artırabilirsiz
Hazırlanışı
Zeytinyağını tenceremize koyup kuşbaşı doğradığımız etlerimizi çeviriyoruz 5 Dakika çevirdiğimiz etlerimize 2 bardak sıcak su ekleyip 15 dakika daha pişiriyoruz Suyu az kalan ete doğradığımız fasulyeyi ilave edip 10 dakika daha pişiriyoruz Kuşbaşı doğradığımız soğanı ve üzerine diğer malzemeleri yerleştirip, su koymadan 5 dakika ağzını kapatıp solmasını bekliyoruz Salçaları, yarım limon suyunu ve 1 bardak suyu ekleyip sebzeler az diri kalacak kıvamda pişiriyoruz Yemeğimiz 20 dakika dinlendiğinde kıvamına gelecektir AFİYET OLSUN