
Tüm bakliyat içerikli yemeklerin yanında enfes lezzetiyle ahenk katan bir tat olan turşu, yazın bitmesine yakın kurulmalıdır. Evet turşu nasıl kurulur? Turşu nasıl saklanmalıdır? hakkındaki cevaplar için haberimize göz gezdiriniz...
Turşu yazın bitimde yapılması gereken bir yemek garnitür çeşididir. Her yaştan insanın severek yediği turşu münhasıran nohutlu pilavın yanında yenmektedir. Birbirinden lezzetli besin karışımlarından oluşan turşuyu kurmak için bilinmesi gereken kimi ayrıntılar vardır. Pekala, turşu nasıl kurulur? Turşu kurulduktan sonra nasıl saklanmalıdır? Turşuyu sahih saklama metodu ile uzun ömürlü yiyecek olarak tüketebilirsiniz. Merak ettiğiniz karşılıkları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz...

TURŞU NASIL KURULMALI?
Turşu kurarken materyalin arasında hava hapsedebilecek boşluklar bırakmamanız hayli kıymetlidir. Malzemeleri kavanoza dizerken, kavanozun tabanını ara sıra tezgahınıza vurunuz bu hareket karışımları sıkılaştıracaktır. Malzemenin içerisine dolan havanın dışarı çıkması için, kavanozun kapağını sıkı bir halde kapatmadan evvel hafif yarı açık formda bir saat bekletiniz. Hava dışarı çıktıktan sonra kapatınız.

TURŞU NASIL SAKLANMALI?
Kapağını kapattıktan sonra turşunun içinde hala az ölçüde hava kalmış olabilir. Turşunuzu saklamadan önce 2-3 saat boyunca zıt bir biçimde bekletiniz. Bu adım aralarda kalmış hava kabarcıkları bir mahalde toplanacaktır. Kavanozu tekrar çevirdiğinizde de hava kapağın tam altında kalacaktır. Kavanozunu ışık almayan, serin ve kuru bir mahalde saklamalısınız.

Turşunun olmasını beklediğiniz sırada arada bir suyunu denetim etmeli ve azaldığı hengam içerisine turşu suyu eği yapmalısınız. Kapağı yukarıdaki yazılı olan adımlara münasebetli formda kapatınız.