Tüm bakliyat içerikli yemeklerin yanında enfes lezzetiyle ahenk katan bir tat olan turşu, yazın bitmesine yakın kurulmalıdır. Peki turşu nasıl kurulur? Turşu nasıl saklanmalıdır? hakkındaki yanıtlar için haberimize göz gezdiriniz...
Turşu yazın bitimde yapılması gereken bir yemek garnitür çeşididir. Her yaştan insanın severek yediği turşu özellikle nohutlu pilavın yanında yenmektedir. Birbirinden lezzetli besin karışımlarından oluşan turşuyu kurmak için bilinmesi gereken bazı ayrıntılar vardır. Peki, turşu nasıl kurulur? Turşu kurulduktan sonra nasıl saklanmalıdır? Turşuyu doğru saklama yöntemi ile uzun ömürlü yiyecek olarak tüketebilirsiniz. Merak ettiğiniz yanıtları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz...
TURŞU NASIL KURULMALI?
Turşu kurarken malzemenin arasında hava hapsedebilecek boşluklar bırakmamanız oldukça önemlidir. Malzemeleri kavanoza dizerken, kavanozun tabanını ara sıra tezgahınıza vurunuz bu hareket karışımları sıkılaştıracaktır. Malzemenin içerisine dolan havanın dışarı çıkması için, kavanozun kapağını sıkı bir şekilde kapatmadan önce hafif yarı açık şekilde bir saat bekletiniz. Hava dışarı çıktıktan sonra kapatınız.
TURŞU NASIL SAKLANMALI?
Kapağını kapattıktan sonra turşunun içinde hala az miktarda hava kalmış olabilir. Turşunuzu saklamadan önce 2-3 saat boyunca ters bir şekilde bekletiniz. Bu adım aralarda kalmış hava kabarcıkları bir yerde toplanacaktır. Kavanozu tekrar çevirdiğinizde de hava kapağın tam altında kalacaktır. Kavanozunu ışık almayan, serin ve kuru bir yerde saklamalısınız.
Turşunun olmasını beklediğiniz sırada arada bir suyunu kontrol etmeli ve azaldığı zaman içerisine turşu suyu ilavesi yapmalısınız. Kapağı yukarıdaki yazılı olan adımlara uygun şekilde kapatınız.