iltasyazilim
FD Üye
Turşu Tarifi İçin Malzemeler Salatalık ve biber turşusu için;
*2 kilo kornişon salatalık
*Yarım kilo cin biber
*Yarım kilo acı biber
*Her kavanoz için 5 diş sarımsak
*Her kavanoz için yarısı kadar üzüm sirkesi
*Her kavanoz için yarısı kadar içme suyu
*Her kavanoz için 1 çorba kaşığı kaya tuzu
*Her kavanoz içi 1 tatlı kaşığı toz şeker
Domatesli biber turşusu için;
*4 adet domates
*Acı biber, cin biber
*1 çay bardağı uzum sirkesi
*Yarım bağ maydanoz
*5 diş sarımsak
Turşu Tarifi Yapılışı Bu ikinci tur 1 turu eşim kış gelmeden bitirdiği için bende 2 yi yapıyorum
Salatalık ve biberler cam kavanozlara sıkıca yerleştirilir Her kavanoz için yarısına kadar sirke diğer yarısına da içme suyu konur Yine her biri için 5 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı kaya tuzu ve 1 tatlı kaşığı şeker eklenir Sıkıca kapaklar kapatılır Benim bu ölçüler ile 3 adet salatalık, iki orta boy cin biber, 2 orta boy acı biber çıktı İçlerinden birer dolu avuç acı biber ve cin biberi domatesli biber turşusu için kullandım
Domatesli biber turşusu için;
Domatesler rendelenir Maydanoz ince kıyılır ve küçük doğranan sarımsaklarla domates rendesine eklenir İçine 1 çay bardağı sirke, 1 çorba kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker eklenir Acı biberler istenilen büyüklükte doğranır, cin biberler eklenir karıştırılır En son üzerine zeytinyağı eklenir Bu 1 litrelik cam kavanoz içindir
Bulaşık makinesinin en yüksek derecesinde kavanozlar konup çalıştırılır Soğuduktan sonra turşularımız hazır Bulaşık makinesi kullanmak istemeyenlerde büyük bir tencerede kaynayan suda kavanozları kaynatıp kapaklarını tutturabilir Serin yerde saklanır
Afiyet olsun
*2 kilo kornişon salatalık
*Yarım kilo cin biber
*Yarım kilo acı biber
*Her kavanoz için 5 diş sarımsak
*Her kavanoz için yarısı kadar üzüm sirkesi
*Her kavanoz için yarısı kadar içme suyu
*Her kavanoz için 1 çorba kaşığı kaya tuzu
*Her kavanoz içi 1 tatlı kaşığı toz şeker
Domatesli biber turşusu için;
*4 adet domates
*Acı biber, cin biber
*1 çay bardağı uzum sirkesi
*Yarım bağ maydanoz
*5 diş sarımsak
Turşu Tarifi Yapılışı Bu ikinci tur 1 turu eşim kış gelmeden bitirdiği için bende 2 yi yapıyorum
Salatalık ve biberler cam kavanozlara sıkıca yerleştirilir Her kavanoz için yarısına kadar sirke diğer yarısına da içme suyu konur Yine her biri için 5 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı kaya tuzu ve 1 tatlı kaşığı şeker eklenir Sıkıca kapaklar kapatılır Benim bu ölçüler ile 3 adet salatalık, iki orta boy cin biber, 2 orta boy acı biber çıktı İçlerinden birer dolu avuç acı biber ve cin biberi domatesli biber turşusu için kullandım
Domatesli biber turşusu için;
Domatesler rendelenir Maydanoz ince kıyılır ve küçük doğranan sarımsaklarla domates rendesine eklenir İçine 1 çay bardağı sirke, 1 çorba kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker eklenir Acı biberler istenilen büyüklükte doğranır, cin biberler eklenir karıştırılır En son üzerine zeytinyağı eklenir Bu 1 litrelik cam kavanoz içindir
Bulaşık makinesinin en yüksek derecesinde kavanozlar konup çalıştırılır Soğuduktan sonra turşularımız hazır Bulaşık makinesi kullanmak istemeyenlerde büyük bir tencerede kaynayan suda kavanozları kaynatıp kapaklarını tutturabilir Serin yerde saklanır
Afiyet olsun