iltasyazilim
FD Üye
Turşu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*İsteğe göre turşuluk (Ben: acur, kelek, domates, havuç, kornişon, salatalık, cin biber kulandım)
5 kiloluk kap için;
*15 tane kadar nohut
*1, 5 baş sarımsak
*Yarım bağ maydanoz
*Yarım bağ dere otu
*2&3 tane defne yaprağı
Tuşu Suyu için;
*2, 5 litre su
*1 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
*10 kaşık kaya tuzu
*1 yemek kaşığı (silme) limon tuzu
*1 su bardağından 1’dan 1 parmak eksik üzüm sirkesi (ben kemal kükler kullandım)
Turşu Yapımı Tarifi Yapılışı Turşu kuracağımız kabın altına nohutlarımızı atıp, turşuluklarımızı karışık bir şekilde, aralarına sarımsak ve cin biber yerleştirerek (acı sevenler kullansın) sıkıca yerleştiriyoruz En üste maydanoz, dere otu ve defne yaprağını yerleştirdikten sonra, geniş bir kapta turşu suyu malzemelerimizi karıştırıp, kabımıza ilave ederek, kapağını sıkıca kapatalım Turşumuz olurken kabarıp, taşacağından dolayı altına bir leğen koyalım Havanın sıcaklığına göre turşunun olma süresi değişecektir Ayrıca kullandığınız turşuluklar ve tuzun cinsine göre verdiğim ölçüde turşunuzun tuzu az gelebilir Az gelirse turşunuzun erimemesi için tuz ilave etmeniz gerekebilir
Verdiğim turşu suyu ölçü kaba biraz fazla gelecek, artan suyu kesinlikle dökmeyin Turşumuz olurken taşacağından suyu eksilecektir Bu suyu bir şişeye koyun ve ara ara turşunuza ilave edin Şimdiden afiyet olsun
*İsteğe göre turşuluk (Ben: acur, kelek, domates, havuç, kornişon, salatalık, cin biber kulandım)
5 kiloluk kap için;
*15 tane kadar nohut
*1, 5 baş sarımsak
*Yarım bağ maydanoz
*Yarım bağ dere otu
*2&3 tane defne yaprağı
Tuşu Suyu için;
*2, 5 litre su
*1 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
*10 kaşık kaya tuzu
*1 yemek kaşığı (silme) limon tuzu
*1 su bardağından 1’dan 1 parmak eksik üzüm sirkesi (ben kemal kükler kullandım)
Turşu Yapımı Tarifi Yapılışı Turşu kuracağımız kabın altına nohutlarımızı atıp, turşuluklarımızı karışık bir şekilde, aralarına sarımsak ve cin biber yerleştirerek (acı sevenler kullansın) sıkıca yerleştiriyoruz En üste maydanoz, dere otu ve defne yaprağını yerleştirdikten sonra, geniş bir kapta turşu suyu malzemelerimizi karıştırıp, kabımıza ilave ederek, kapağını sıkıca kapatalım Turşumuz olurken kabarıp, taşacağından dolayı altına bir leğen koyalım Havanın sıcaklığına göre turşunun olma süresi değişecektir Ayrıca kullandığınız turşuluklar ve tuzun cinsine göre verdiğim ölçüde turşunuzun tuzu az gelebilir Az gelirse turşunuzun erimemesi için tuz ilave etmeniz gerekebilir
Verdiğim turşu suyu ölçü kaba biraz fazla gelecek, artan suyu kesinlikle dökmeyin Turşumuz olurken taşacağından suyu eksilecektir Bu suyu bir şişeye koyun ve ara ara turşunuza ilave edin Şimdiden afiyet olsun