Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Turşu Zamanı

Turşu Zamanı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Turşu Zamanı Tarifi İçin Malzemeler

*Turşuluk malzeme
*1 avuç nohut
*1 avuç üzüm
*1 avuç sarımsak
*1 elma

Salamurası için;

*6 su bardağı su
*1 su bardağı sirke
*1 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı limon tuzu
*2 yemek kaşığı kaya tuzu

Turşu Zamanı Tarifi Yapılışı Ben her sene bu tarife göre yapıyorum ve harika turşularım oluyor Biber, domates, kornişon ayrı ayrı yapıyorum bu sene daha önce karışık da yapmıştım
Turşu malzemelerinin üzerine çizik atıyoruz
Turşuyu kuracağımız bidonun en altına bir avuç nohut, birkaç sarımsak atıyoruz ve turşu malzemesini aralara kalan sarımsakları da ekleyerek dolduruyoruz En üste üzümleri ve birkaç dilim de elmayı ekliyoruz
Salamura malzemelerini geniş bir kabın içinde karıştırıyoruz İçindekiler eriyince turşunun üstüne dolduruyoruz Salamura yetmezse aynı ölçülerle tekrar yapıyoruz Üstte turşu suyu olacak şekilde bastırıp kapağını kapatıyoruz Birkaç gün sonra açıp bakıyoruz, suyu azalmışsa bastırıp salamuradan ekliyoruz Serin ve güneş görmeyen yerde saklıyoruz
Afiyet olsun
(Bu tarif nursendogan Com dan alınmıştır )

Similar threads

Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler *1 kilo havuç *1 orta boy lahana *1 kilo acur *1 kilo süs biberi *1 kilo kornişon *5 avuç nohut *Bol sarımsak 10 baş kadar *12 avuç tane karabiber *Turşu tuzu *3 şişe üzüm sirkesi *Limon tuzu *Hazır su Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Merhaba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler *1 kg kornişon salatalık *1 kg havuç *1 kg kelek *Yarım kg acur *Yarım kilo tatlı sivri biber *Arzuya göre cin biber *810 diş sarımsak *1 yemek kaşığı limon tuzu *1 tatlı kaşığı toz şeker *1 avuç nohut *Sirke, su, kaya tuzu Karışık Turşu Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Malzemeler *Yarım kilo ince turşuluk biber *yarım kilo turşuluk acur *yarım kilo havuç *yarım kilo kırmızı biber *yarım kilo turşuluk yeşil domates *yarım kilo kelek *yarım kilo ince acı cin biberi (daha istediğiniz turşuluğu dahil edebilirsiniz) *yarım kilo sarımsak *bir şişe üzüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler *8 bardak su *2 bardak sirke *67 yemek kaşığı kayatuzu *1 baş*sarımsak *yarım avuç kadar nohut *turşuluk salatalık *acur *havuç *biber *kapya biber *maydanoz Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Su, sirke ve tuzu karıştırıyoruz 5 lt lik kavanozlar için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Dolmalık Turşu Tarifi İçin Malzemeler *1 kg küçüklerinden dolmalık biber *1 kg acur ( salatalıkta olabilir) *1 kg yeşil domates *2 tane kırmızı biber *Küçük lahana *Sirke *Kaya tuz *Limon tuzu *3 yada 2 baş sarımsak *1 çay bardağı nohut *5 kg luk bidon Dolmalık Turşu Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt