iltasyazilim
FD Üye
Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg salatalık
*2 kg pembe sert domates
*Bir kaç yeşil biber
*1 sap kereviz
*Yarım demet nane
*Bir çimdik tane karabiber
*Bir çimdik kişniş tohumu
*Bol sarımsak
*1 dilim zencefil
Turşu Tarifi Yapılışı Malzemeleri yıkadıktan sonra salatalıkları küçük bir bıçakla bir kaç yerinden deliyoruz Domatesleri dörde bölüyoruz Kavanozun dibine nohutları koyduktan sonra malzemelerimizi karışık olarak yerleştiriyoruz Yerleştirirken aralarına sarımsakları kişniş tohumunu tane karabiberleri serpiştiriyoruz Ben biraz boşluk kalınca bir kaç tane yeşil biber eklemek zorunda kaldım))en üste yarım demet nane ve bir sap (yapraklarıyla birlikte kereviz)yerleştirip suyunu ekliyoruz
Suyunun hazırlanması:1 litre su
4 çorba kaşığı iri tuz
Yarım çorba kaşığından az limon tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı elma sirkesi
Not:malzemenizin azlığına çokluğuna göre oranlara sadık kalarak değiştirebilirsiniz
1520 gün sonra yemek üzere ağzını sıkıca kapatıp serin bir yerde bekletiyoruz Afiyetler olsun!
*2 kg salatalık
*2 kg pembe sert domates
*Bir kaç yeşil biber
*1 sap kereviz
*Yarım demet nane
*Bir çimdik tane karabiber
*Bir çimdik kişniş tohumu
*Bol sarımsak
*1 dilim zencefil
Turşu Tarifi Yapılışı Malzemeleri yıkadıktan sonra salatalıkları küçük bir bıçakla bir kaç yerinden deliyoruz Domatesleri dörde bölüyoruz Kavanozun dibine nohutları koyduktan sonra malzemelerimizi karışık olarak yerleştiriyoruz Yerleştirirken aralarına sarımsakları kişniş tohumunu tane karabiberleri serpiştiriyoruz Ben biraz boşluk kalınca bir kaç tane yeşil biber eklemek zorunda kaldım))en üste yarım demet nane ve bir sap (yapraklarıyla birlikte kereviz)yerleştirip suyunu ekliyoruz
Suyunun hazırlanması:1 litre su
4 çorba kaşığı iri tuz
Yarım çorba kaşığından az limon tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı elma sirkesi
Not:malzemenizin azlığına çokluğuna göre oranlara sadık kalarak değiştirebilirsiniz
1520 gün sonra yemek üzere ağzını sıkıca kapatıp serin bir yerde bekletiyoruz Afiyetler olsun!