Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Turşularım

Turşularım

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Havalar soğumaya başladı,*bahçemdeki domatesler artık*kızarmıyor*Turşu yapmayı*pek bilmem ama becerebildiğim kadarını*sizinle paylaşmak istedim
Turşularım Tarifi İçin Malzemeler Malzemeler göz kararı:


*5kg yeşil domates
*3kg yeşil ve kırmızı biber
*1015 tane nohut
*810 diş sarımsak
*İstenirse üzeri için maydanoz

Suyunu hazırlamak için:


*6lt su (ben şişe*su kullandım)
*4, 5 su bardağı iri taneli kaya tuzu (salamura tuzcanning and pickling salt)
*4, 5 su bardağı turşuluk sirkeüzüm*sirkesi (pickling vinegar)

Turşularım Tarifi Yapılışı Malzeme ölçüsünü*ve tursu suyunu kendinize göre ayarlarsınız Ben çoğuna cam kavanoz kullandım, varsa kapağından*hava almayacak*büyük boy cam kavanozları yıkayıp*hazırda bekletin Sebzeleri bol suda yıkayın*ve domateslerin alt kısmına*çizik*atın,*fazla dilimlenize gerek yok Biberler büyükse ikiye kesin, küçükse ucundan biraz dilin Malzemeleri tursu kavanozlarına yerleştirin, ve aralarına bir kaç diş*sarımsakla*bir kaç nohut atın*Ayrı bir kapta tursunun suyunu hazırlayın ve sebzelerin üzerine gelecek kadar doldurun (isterseniz en üste birkaç dal maydanoz koyun) Kapağını*hava almayacak şekilde kapatın Ve turşu kavanozunu en az ikiüç hafta hiç*açmayın*Eğer bu süre içinde üzerinde pamuklanma olursa kapaktan hava alıyordur*Kavanozu açın,*suyunu süzün*tekrardan taze su yapıp*başka bir kavanoza aktarın Turşu bitene kadar serin yerde tutun Afiyet olsun
Not: normal sofra tuzu turşuda güzel olmuyor, tursu çok tuzlu oluyor ve*malzemeler çabuk yumuşuyor
 

Similar threads

Kiraz Domates Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *2 kg kadar yeşil kiraz domates *2 diş sarımsak *35 tane nohut *Yarım su bardağı tuz (ben iri taneli olan turşuluk tuz kullandım) *1 su bardağı sirke *56 bardak kadar su (kavanozun boyutuna göre su miktarı değişebilir) *Cam kavanoz Kiraz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Yağlı Balık Biberi Turşu Tarifi İçin Malzemeler *9 kg balık biberi *4 kg üzüm sirkesi *500 kg sıvı yağ *570 gr tuz *500 gr sarımsak ve su *Bir parça dolusu toz şeker *Turşuyu ister cam kavanoz isterseniz küçük plastik kavanozlara kura bilirsiniz Takriben 1520 günde güneş görmeyen yerde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *Lahana *Haşlamak için sıcak su *Turşu suyu için *3 buçuk çay bardağı hazır su *3 çay bardağı sirke *3 yemek kaşığı tuz *1 çay kaşığı limon tuzu *Turşu kurmak için *2 lt lik cam kavanoz ve yarım litre cam kavanoz *1 su bardağı kabuğu soyulmuş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Doğru ve kaliteli malzeme seçimi, hijyenik bir ortamda evde kuracağınız turşuyu büyük marketlerden satın alacağınız turşuların ötesinde bir lezzete ulaştıracaktır Sirke, sarımsak, kaya tuzu, nohut gibi içerikler herhangi bir katkı malzemesi kullanmadan turşunun olgunlaşması, tazeliğini koruması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Biber Salçası Tarifi İçin Malzemeler *Ben yaklaşık 8 kg kadar salçalık acı biber kullandım *4 yemek kaşığı tuz *Yarım yemek kaşığı şeker Biber Salçası Tarifi Yapılışı Eğer acı biber salçası yapacaksanız önce ellerinize plastik elen geçirin Biberleri ayıklayın, çekirdek yuvalarını alın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt