iltasyazilim
FD Üye
Havalar soğumaya başladı,*bahçemdeki domatesler artık*kızarmıyor*Turşu yapmayı*pek bilmem ama becerebildiğim kadarını*sizinle paylaşmak istedim
Turşularım Tarifi İçin Malzemeler Malzemeler göz kararı:
*5kg yeşil domates
*3kg yeşil ve kırmızı biber
*1015 tane nohut
*810 diş sarımsak
*İstenirse üzeri için maydanoz
Suyunu hazırlamak için:
*6lt su (ben şişe*su kullandım)
*4, 5 su bardağı iri taneli kaya tuzu (salamura tuzcanning and pickling salt)
*4, 5 su bardağı turşuluk sirkeüzüm*sirkesi (pickling vinegar)
Turşularım Tarifi Yapılışı Malzeme ölçüsünü*ve tursu suyunu kendinize göre ayarlarsınız Ben çoğuna cam kavanoz kullandım, varsa kapağından*hava almayacak*büyük boy cam kavanozları yıkayıp*hazırda bekletin Sebzeleri bol suda yıkayın*ve domateslerin alt kısmına*çizik*atın,*fazla dilimlenize gerek yok Biberler büyükse ikiye kesin, küçükse ucundan biraz dilin Malzemeleri tursu kavanozlarına yerleştirin, ve aralarına bir kaç diş*sarımsakla*bir kaç nohut atın*Ayrı bir kapta tursunun suyunu hazırlayın ve sebzelerin üzerine gelecek kadar doldurun (isterseniz en üste birkaç dal maydanoz koyun) Kapağını*hava almayacak şekilde kapatın Ve turşu kavanozunu en az ikiüç hafta hiç*açmayın*Eğer bu süre içinde üzerinde pamuklanma olursa kapaktan hava alıyordur*Kavanozu açın,*suyunu süzün*tekrardan taze su yapıp*başka bir kavanoza aktarın Turşu bitene kadar serin yerde tutun Afiyet olsun
Not: normal sofra tuzu turşuda güzel olmuyor, tursu çok tuzlu oluyor ve*malzemeler çabuk yumuşuyor
Turşularım Tarifi İçin Malzemeler Malzemeler göz kararı:
*5kg yeşil domates
*3kg yeşil ve kırmızı biber
*1015 tane nohut
*810 diş sarımsak
*İstenirse üzeri için maydanoz
Suyunu hazırlamak için:
*6lt su (ben şişe*su kullandım)
*4, 5 su bardağı iri taneli kaya tuzu (salamura tuzcanning and pickling salt)
*4, 5 su bardağı turşuluk sirkeüzüm*sirkesi (pickling vinegar)
Turşularım Tarifi Yapılışı Malzeme ölçüsünü*ve tursu suyunu kendinize göre ayarlarsınız Ben çoğuna cam kavanoz kullandım, varsa kapağından*hava almayacak*büyük boy cam kavanozları yıkayıp*hazırda bekletin Sebzeleri bol suda yıkayın*ve domateslerin alt kısmına*çizik*atın,*fazla dilimlenize gerek yok Biberler büyükse ikiye kesin, küçükse ucundan biraz dilin Malzemeleri tursu kavanozlarına yerleştirin, ve aralarına bir kaç diş*sarımsakla*bir kaç nohut atın*Ayrı bir kapta tursunun suyunu hazırlayın ve sebzelerin üzerine gelecek kadar doldurun (isterseniz en üste birkaç dal maydanoz koyun) Kapağını*hava almayacak şekilde kapatın Ve turşu kavanozunu en az ikiüç hafta hiç*açmayın*Eğer bu süre içinde üzerinde pamuklanma olursa kapaktan hava alıyordur*Kavanozu açın,*suyunu süzün*tekrardan taze su yapıp*başka bir kavanoza aktarın Turşu bitene kadar serin yerde tutun Afiyet olsun
Not: normal sofra tuzu turşuda güzel olmuyor, tursu çok tuzlu oluyor ve*malzemeler çabuk yumuşuyor