iltasyazilim
FD Üye
Resimli Turşunun Büyüsü Tarifi ,
MALZEMELER
havuç
lahana
sivri biber
domates
salatalık
patlıcan
dolmalık biber
%4 kaya tuzu
üzüm sirkesi
su
YAPILIŞI
Patlıcanlar ve dolmalık biber oyulur Havuç , lahana, salatalik, sivri biber yıkandıktan sonradan ince ve küçük parçalar halinde doğranır İç patlıcanlarda ufak parçalar halinde doğrandıktan sonra bütün malzemeler harmanlanır Oyulmuş patlıcan ve biberlerin içi doldurulur ve domates parçaları ile ağızları kapatılmak sureti ile kavanoza dizilir Üzerine kaya tuzu, su ve sirke karıştırılarak hazırlanmış turşu ayarı dökülerek beklemeye alınır Eğer turşunuzun parlaklığını kaybetmesini istemiyorsanız karanlık ve serin biryerde muhafaza altına almanız gerekir Eğer az da olsa ışık görüyorsa siyah bir poşet içerisine yerleştirin *
MALZEMELER
havuç
lahana
sivri biber
domates
salatalık
patlıcan
dolmalık biber
%4 kaya tuzu
üzüm sirkesi
su
YAPILIŞI
Patlıcanlar ve dolmalık biber oyulur Havuç , lahana, salatalik, sivri biber yıkandıktan sonradan ince ve küçük parçalar halinde doğranır İç patlıcanlarda ufak parçalar halinde doğrandıktan sonra bütün malzemeler harmanlanır Oyulmuş patlıcan ve biberlerin içi doldurulur ve domates parçaları ile ağızları kapatılmak sureti ile kavanoza dizilir Üzerine kaya tuzu, su ve sirke karıştırılarak hazırlanmış turşu ayarı dökülerek beklemeye alınır Eğer turşunuzun parlaklığını kaybetmesini istemiyorsanız karanlık ve serin biryerde muhafaza altına almanız gerekir Eğer az da olsa ışık görüyorsa siyah bir poşet içerisine yerleştirin *