iltasyazilim
FD Üye
Alışılmış Turta Hamuru Nasıl Yapılır
Nasıl Turta Hamuru Yapılır
Eğlence sofralarının, çoğu süre 5 çaylarının, doğumgünleri ve kutlamaların en vazgeçilmez yiyeceklerinden bir her birine de turtalar şüphesiz Çilekli, vişneli, frambuazlı, çikolatalı ve daha bir fazla malzemeyle hazırlayabileceğiniz öyle çok turta tarifi var
Bu tariflerin tek iki taraflı noktası ise hamurları Hemen size basit bir turta hamuru nasıl yapılır onu anlatacağım Bu tarifi uyguladıktan daha sonra araya istediğiniz dolgu malzemesini koyup yaratıcılığınızı da kullanarak fazla şık turtalar hazırlayabilirsiniz Olağan Turta hamuru için:
Malzemeler:
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 yumurta(satısı ve akı)
Aldığı değin un
Yapılışı:
Ilk Önce margarini elinizin içinde eriterek ufak parçalara ayırın Peşinde yumurtayı kırın ve karıştırmaya elinizle devam edin Kabartma tozunu ekleyin Arkasından yavaş yavaş unu bu karışıma ekleyin Her eklediğinizde yoğurmayı ihmalkârlık etmeyin Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye değin unu ekleyip yoğurun Turta hamurunuz hazır bile! Bu aşamadan sonra yapmanız gereken tek şey istediğiniz dolgu malzemesni kullanıp, üzerine kafes yapıp turtanızı fırına saptamak
Püf Noktalar:
Turta hamurunuzun fazla kabarmaması gerekiyor Bunun için fırına vermeden önce üzerine çatalla bir kaç delik açın
Hamurun 34'ünü buzluğa kaldırın ve bu donmuş kısımla araya istedğiniz malzemeyi koyduktan sonra kafes yapın yada rendeleyin
Turta hamurunu pişirme sıcaklığı çoğunlukla 170180 derecedir
Zamaneanne Forumdasnet *
Nasıl Turta Hamuru Yapılır
Eğlence sofralarının, çoğu süre 5 çaylarının, doğumgünleri ve kutlamaların en vazgeçilmez yiyeceklerinden bir her birine de turtalar şüphesiz Çilekli, vişneli, frambuazlı, çikolatalı ve daha bir fazla malzemeyle hazırlayabileceğiniz öyle çok turta tarifi var
Bu tariflerin tek iki taraflı noktası ise hamurları Hemen size basit bir turta hamuru nasıl yapılır onu anlatacağım Bu tarifi uyguladıktan daha sonra araya istediğiniz dolgu malzemesini koyup yaratıcılığınızı da kullanarak fazla şık turtalar hazırlayabilirsiniz Olağan Turta hamuru için:
Malzemeler:
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 yumurta(satısı ve akı)
Aldığı değin un
Yapılışı:
Ilk Önce margarini elinizin içinde eriterek ufak parçalara ayırın Peşinde yumurtayı kırın ve karıştırmaya elinizle devam edin Kabartma tozunu ekleyin Arkasından yavaş yavaş unu bu karışıma ekleyin Her eklediğinizde yoğurmayı ihmalkârlık etmeyin Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye değin unu ekleyip yoğurun Turta hamurunuz hazır bile! Bu aşamadan sonra yapmanız gereken tek şey istediğiniz dolgu malzemesni kullanıp, üzerine kafes yapıp turtanızı fırına saptamak
Püf Noktalar:
Turta hamurunuzun fazla kabarmaması gerekiyor Bunun için fırına vermeden önce üzerine çatalla bir kaç delik açın
Hamurun 34'ünü buzluğa kaldırın ve bu donmuş kısımla araya istedğiniz malzemeyi koyduktan sonra kafes yapın yada rendeleyin
Turta hamurunu pişirme sıcaklığı çoğunlukla 170180 derecedir
Zamaneanne Forumdasnet *