Turuf Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı kakao
- 3,5 su bardağı un
- 200 ml krema
- 180 gr sütlü ve bitter karışık çikolata
Turuf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri düzgünce çırpın sıvı yağ ve sütü ekleyip, çırpmaya devam edelim kuru materyalleri eleyerek hamura katıp, çırpmaya devam edelim.
- Yağladığımız kalıba döküp, 170 derece fırında pişiriyoruz pişen keki soğutalım bir gün dinlendirebilirsiniz.
- Keki robottan çekelim üzerine kremayı kaynama noktasına gelince çikolatayı ekleyerek karıştıralım büsbütün eriyince kekin üzerine döküp yoğuralım içine fındık parçalarıda ekleyebilirsiniz.
- Keki dolaba kaldıralım 1. 2. Saat dinlendirelim.
- Üzeri için 200 gr çikolatayı benmari tarzı eritin dinlenen keki çıkartıp yuvarlayıp, erittiğimiz çikolatayı bulayalım ve çikolata donana kadar bekleyelim.
- Dilediğiniz halde süsleyebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.