Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Turunç Reçeli Tarifi Resimli

Turunç Reçeli Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
resimli Turunç Reçeli tarifi
Turunç Reçeli nasıl yapılır
Turunç Reçeli yapılışı

Turunç Reçeli için zorunlu malzemeler:

78 adet turunç
1,5 kg şeker
2 su bardağı su
12 adet limonun suyu



Yapılışı:

1 Turunçlar tamamen yıkandıktan sonra meyvenin kabukları soyulur
2 Kabukların içindeki beyaz bölüm tamamen sıyrılır
3 Kabuklar rulo şeklinde kıvrılıp, kalın bir iğne yardımıyla ipe dizilir
4 Acısının çıkması için 3 defa su değiştirilerek haşlanır
5 Acısı çıkartılan kabukların suyu süzüldükten sonra üzeri şekerle kaplanıp bir ece dinlendirilir
6 Ertesi gün üzerine su ek edilerek pişirilmeye başlanır
7 Şurup kıvamını almaya başlayınca limon suyu eklenip, bir taşım daha kaynatılır
8 Kavanozlara doldurulup soğumaya bırakılır
9 Servis için tabaklara alınırken ipleri çıkarılır *
 
858,496Konular
981,884Mesajlar
29,921Kullanıcılar
essekbaba31Son üye
Üst Alt