Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Turunç Reçeli

Turunç Reçeli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Turunç Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

*11 adet turunç
*1 kg şeker
*1,5 su

Turunç Reçeli Tarifi Yapılışı Önce turunçların dış kabuklarını derin olmadan rendeleyin
Portakal dilimleri gibi dilimleyiniz
Dilimlerin içindeki beyaz yerlerini hafifçe bıçak ile temizleyiniz
Kabukları tek tek eliniz ile sarıp ipe diziniz
Bütün kabukları sıkıca bu şekilde dizin, boşluk bırakmayın
Dizdiğiniz turunç kabuklarını bir kavanoza koyup üzerine su ile doldurunuz
Sabah ve akşam suyunu değiştiriniz 34 gün bu şekilde ıslatınız Turunçlarınız yumuşak ve tatlı ise uzun süre suda ıslatmayınız (eriyebilir) Turunçların kabukları tatlanmaya başladığında kavanozdan çıkartınız
Tencereye su koyup turunç kabuklarını da içine koyunuz ve kaynatınız (Acı suyunun çıkması için)
Turunçlar yumuşamış ve tatlanmış olacak
Kaynamış suyu dökün turunçları da süzgüye koyun acı suyu süzülsün
Tencereye sıcak suyu ve şekeri koyun eriyene kadar karıştırın
Su kaynamaya başladıktan sonra turunç kabuklarını ipliği ile beraber suya atın ve orta ateşte ara sıra karıştırarak 45 dk pişirin Üstte kalan turunç kabuklarını ara sıra altını üstüne getirerek dengeli pişmesini sağlayın
Ilındığı zaman turunçları ipten ayırın kavanozlara yerleştirin Buzdolabında saklayınız Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,109Kullanıcılar
baverooSon üye
Üst Alt