iltasyazilim
FD Üye
Turunç Şurubu Tarifi İçin Malzemeler
*Turunç meyvesi (Sıkılmış suyu 18 su bardağı)
*7 su bardağı şeker
Turunç Şurubu Tarifi Yapılışı Turunç mis kokulu meyvesi buraların… Bahar da çiçeği ayrı, kışın meyvesi başka…Ağaçlar donanır sokakta Adeta yeni yıl müjdesi turuncu turuncu yeşil solmayan yapraklarıyla ağaçta
Meyve bol olunca reçeli, ekşisi ve bir de şurubu…
Narenciye bahçelerinde gelenektir turunç ağacı
Bu kez şurubunu tarifini vereceğim Yıllar oldu içmeyeli…Anne evinde turuncun her noktası değerlendirilirdi Dış rendeden pasta ve sütlü tatlılara fırınlanarak aroma hazırlanır, tatlandırılmış kabuklar reçel için kaynar iken diğer yandan şurubu
Şurubu yapmanın 2 yöntemi var:
1)Pişirmeden bol şeker ile turunç suyunu doyurma yöntemi ki(sürekli karıştırarak eritilecek); kısa sürede tüketmek gerekir Drajelerinizi ayrıca derin dondurucuda saklayabilirsiniz
2) Kaynatma yöntemi, bu yöntem ile yine derin dondurucu da drajeler hazırlayabilir veya kaynamış turunç suyunu şişeleyip buzdolabında saklayabilirsiniz
Tercih size kalmış…
Benim mutfağım ikinci yöntemi seçti, ölçülü tarif şöyle:
18 su bardağı bardak sıkılmış ve posası süzülmüş turunç suyu
7 su bardağı şeker
Hepsi birlikte derin bir çelik tencereye alınır Önce yavaş ateşte şeker karıştırılarak eritilir Kaynama nokrasına gelince 15 dk kaynatılır Bir gece tencerede dinlendirilir
Ardından arzuya göre derin dondurucu da kalıplarda dondurulur ve veya cam şişeler de buzdolabında saklanır Tüketim esnasında su eklenerek servise soğuk olarak servise sunulur
Afiyet olsun
*Turunç meyvesi (Sıkılmış suyu 18 su bardağı)
*7 su bardağı şeker
Turunç Şurubu Tarifi Yapılışı Turunç mis kokulu meyvesi buraların… Bahar da çiçeği ayrı, kışın meyvesi başka…Ağaçlar donanır sokakta Adeta yeni yıl müjdesi turuncu turuncu yeşil solmayan yapraklarıyla ağaçta
Meyve bol olunca reçeli, ekşisi ve bir de şurubu…
Narenciye bahçelerinde gelenektir turunç ağacı
Bu kez şurubunu tarifini vereceğim Yıllar oldu içmeyeli…Anne evinde turuncun her noktası değerlendirilirdi Dış rendeden pasta ve sütlü tatlılara fırınlanarak aroma hazırlanır, tatlandırılmış kabuklar reçel için kaynar iken diğer yandan şurubu
Şurubu yapmanın 2 yöntemi var:
1)Pişirmeden bol şeker ile turunç suyunu doyurma yöntemi ki(sürekli karıştırarak eritilecek); kısa sürede tüketmek gerekir Drajelerinizi ayrıca derin dondurucuda saklayabilirsiniz
2) Kaynatma yöntemi, bu yöntem ile yine derin dondurucu da drajeler hazırlayabilir veya kaynamış turunç suyunu şişeleyip buzdolabında saklayabilirsiniz
Tercih size kalmış…
Benim mutfağım ikinci yöntemi seçti, ölçülü tarif şöyle:
18 su bardağı bardak sıkılmış ve posası süzülmüş turunç suyu
7 su bardağı şeker
Hepsi birlikte derin bir çelik tencereye alınır Önce yavaş ateşte şeker karıştırılarak eritilir Kaynama nokrasına gelince 15 dk kaynatılır Bir gece tencerede dinlendirilir
Ardından arzuya göre derin dondurucu da kalıplarda dondurulur ve veya cam şişeler de buzdolabında saklanır Tüketim esnasında su eklenerek servise soğuk olarak servise sunulur
Afiyet olsun