iltasyazilim
FD Üye
Turunçlu Krep Süzet Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet yumurta
*12 su bardağı süt
*12 su bardağı su
*1 su bardağı un
*Bir tutam tuz
*45 yemek kaşığı sıvı yağ
Turunç sosu için;
*1 su bardağı turunç reçeli
*1 yemek kaşığı tereyağ
Turunçlu Krep Süzet Tarifi Yapılışı Bir çırpma kabının içinde önce yumurta, su, ve sütü çırpın üzerine unu ve tuzu ilave ederek çırpmaya devam edin hafif koyu akışkan bir kıvam olacak
Tavamızı ocağa koyup ocağı açın ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak tavanın her tarafına sürülmesini sağlayın, bir kepçe yardımı ile tavanın ortasına hamurdan dökün kepçenin arkası ile veya tavayı sağa sola çevirerek her tarafına yayın ince bir hamur elden edin 12 dakika sonra alt üst edin diğer hamura aynı işlemi uygulayın
Tüm hamur pişirdikten sonra aynı tava içinde 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve üzerine turunç receli döküp akışkan bir kıvam olana kadar karıştırın, üzerine krepleri tek tek koyup her tarafına bulaşması için alt üst edin ve sıcak kalmaları için bir çatal yardımı ile krebi dörde katlayın diğer kreplerede aynı işlemi uygulayın sıcak sıcak servis edin
Not:
Kreplerin ince olmasına özen gösterin, bunun için tavaya dökerken ocağın altını kısın ki bir anda hemen pişmesin, hamuru dökünce mutlaka tavanın her tarafına yaydırın daha sonra yüksek ateş açabilirsin
Bu şekilde 12 dakika pişirmek yeterli
Pişmiş yüzeydeki hamur parlaklığını kaybedince veya krebin kenarları renk değişmeye başlayınca spatula yardımı ile çevirin eğer tavanın tabanı yağsız kalmış ise birazcık yağ gezdirin
Çok yağ kullanmıyoruz ve tavamızı iyice kızdırıyoruz
Krepi döküp piştiğinde tavayı biraz salladığınızda kenarları tavadan ayrılıyorsa çevirebilirsiniz
*1 adet yumurta
*12 su bardağı süt
*12 su bardağı su
*1 su bardağı un
*Bir tutam tuz
*45 yemek kaşığı sıvı yağ
Turunç sosu için;
*1 su bardağı turunç reçeli
*1 yemek kaşığı tereyağ
Turunçlu Krep Süzet Tarifi Yapılışı Bir çırpma kabının içinde önce yumurta, su, ve sütü çırpın üzerine unu ve tuzu ilave ederek çırpmaya devam edin hafif koyu akışkan bir kıvam olacak
Tavamızı ocağa koyup ocağı açın ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak tavanın her tarafına sürülmesini sağlayın, bir kepçe yardımı ile tavanın ortasına hamurdan dökün kepçenin arkası ile veya tavayı sağa sola çevirerek her tarafına yayın ince bir hamur elden edin 12 dakika sonra alt üst edin diğer hamura aynı işlemi uygulayın
Tüm hamur pişirdikten sonra aynı tava içinde 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve üzerine turunç receli döküp akışkan bir kıvam olana kadar karıştırın, üzerine krepleri tek tek koyup her tarafına bulaşması için alt üst edin ve sıcak kalmaları için bir çatal yardımı ile krebi dörde katlayın diğer kreplerede aynı işlemi uygulayın sıcak sıcak servis edin
Not:
Kreplerin ince olmasına özen gösterin, bunun için tavaya dökerken ocağın altını kısın ki bir anda hemen pişmesin, hamuru dökünce mutlaka tavanın her tarafına yaydırın daha sonra yüksek ateş açabilirsin
Bu şekilde 12 dakika pişirmek yeterli
Pişmiş yüzeydeki hamur parlaklığını kaybedince veya krebin kenarları renk değişmeye başlayınca spatula yardımı ile çevirin eğer tavanın tabanı yağsız kalmış ise birazcık yağ gezdirin
Çok yağ kullanmıyoruz ve tavamızı iyice kızdırıyoruz
Krepi döküp piştiğinde tavayı biraz salladığınızda kenarları tavadan ayrılıyorsa çevirebilirsiniz