Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

tutamadığım oruç günahı nedir

tutamadığım oruç günahı nedir
0
123

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
SORU:

Ramazan ayında misafirlik dönüşü yola çıkacağımız için oruç tutmadım yolada çıkmamız akşam ezanını buldu tutmadığım için pişman oldum ama bilemezdim günahı nedir*

YANIT:

Ramazanda mazeretsiz oruç tutmamak büyük günahtır Önce tutulmayan oruçlar için tevbe edilir Daha Sonra gününe gün yani kaç gün tutulmamışsa böylece gün kaza orucu tutulur Bir kimse, Ramazan ayında 30 gün oruç tutamasa, tutamadığı gün dek kaza gerekir, kefaret gerekmez Kefaret, oruç tutmamanın yok, niyetli iken Ramazan orucunu mazeretsiz bozmanın cezasıdır *

Similar threads

ogün yola çıkacağımız için oruç tutamadım akşam yola çıktık sabah ezanına yakın geldik bezginlik ve açtım niyetlenmedim ogünde tutamadım iki gün tutamadım günahı nedir Cevap: Ramazanda mazeretsiz oruç tutmamak büyük günahtır Önce tutulmayan oruçlar için tevbe edilir Daha Sonra gününe gün yani...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Orucun kefareti nasıl tutulmalıdır Oruç kefareti ne zaman tutulur Oruç kefareti için peş peşe, 60 gün oruç tutar 60 gün sonra, tutmadığı her gün için, birer gün daha tutar Birkaç Ramazanda kefaretleri olan veya bir Ramazanda, 2 gün kefareti olan kimse, birinci kefareti yapmamış ise, ikisi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Ramazanda oruç tutmamak Ramazanda gaye etmeden oruç tutmamak Ramazanda oruç tutmamak Ramazan ayında oruç yetişmek Allahın belirlenmiş emridirMüslümanların bu emri yerine getirmesi gerekirBir müslüman özürsüz olarak Ramazan ayında oruca amaç etmeyerek yiyip içerse tutmadığı günlerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
Ramazanda bozulan bir orucun güne gün tutulması geceden niyetli orucunu bir mazeretsiz bilerek bozan kimsenin kefaret olarak, varsa bir esir azat etmesini, yoksa peş peşe 60 gün oruç tutmasını, oruç da tutamazsa, 60 fakiri doyurmasını bildirmişlerdir Kefaret, oruç tutmamanın değil, orucu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
202
Ramazanda bozulan bir orucun güne gün tutulması geceden niyetli orucunu bir mazeretsiz mahsus bozan kimsenin kefaret olarak, varsa bir esir azat etmesini, yoksa peş peşe 60 gün oruç tutmasını, oruç da tutamazsa, 60 fakiri doyurmasını bildirmişlerdir Kefaret, oruç tutmamanın değil, orucu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
176
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt