Ağızda lokum üzere dağılan, imalatı aslında çok kolay gelgelelim pişmesi devir alan tuzda tavuk tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Mahsusen dünyaca ünlü şeflerin ilgisini çeken ve devletimizin farklı kısımlarında sık sık yapılan tuzda tavuk tanımı haberimizin detaylarında.
Bütün tavuğu yemenin en keyifli ve en lezzetli halini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Mağaralarından çıkan kaya tuzu ve bundan yapılan eserleriyle tanınan Çankırı'da, tuzla kaplanarak odun fırınında pişirilen tavuklar, büyük beğeni topluyor ve farklı vilayetlerdeki meraklılarına da gönderiliyor. Tavuğun en lezzetsiz konumu olan göğüs etini bile eksiksiz bir ziyafet haline getirebileceğiniz, bütün tavukla pratiği daha yeterli sonuçlar veren leziz tuzda tavuk tanımını denemek için kesinlikle metnimize göz atmalısınız.
TUZDA TAVUK TANIMI:
GEREÇLER
1 adet bütün tavuk
2 paket kalın tuz
3/4 su bardağı su
2 adet yumurta beyazı
YAPILIŞI
Bütün tavuğu şıkça tütsüleyip, bol suyun içerisinde yıkayın.
Daha sonra kurulayarak, ayaklarını bağlayın. Genişçe bir kabın içine tuzu, suyu ve yumurta beyazlarını koyup karıştırın.
Fırın tepsisinin içine 1 parmak kalınlığında tuzu koyarak tavuğu aksi bir formda yerleştirin.
Tavuğu tuzlamadan önce en üste ufak bir kesim yağlı kağıt koyun ki, pişince; tuzundan kolaylıkla ayrılması için.
Açık bir nokta kalmayacak şekilde tavuğu tuz ile güzelce kaplayın.
200 noktada ısıtılmış fırında 2 saat kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra kalın bir bıçak yardımı ile tuzunu tavuğa zarar vermeden kırarak çıkarın.
Üzerindeki tuzu da silkeledikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...