iltasyazilim
FD Üye
Tuzlu Kurabiye (Hazırları Aratmayan Lezzette Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta (1 inin sarısı üstüne)
*250 gr margarin (Oda ısısında yumuşatılmış)
*4 yemek kaşığı sirke (Elma kullandım)
*1 tatlı kaşığı tuz
*Kabartma tozu 1 paket
*1 çay bardağı zeytinyağı (Küçük bardak klasik)
*3 su bardağı kadar un (Daha fazlada olabiliyor)
Tuzlu Kurabiye (Hazırları Aratmayan Lezzette Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak kurabiyeleri yapmaya başlamadan fırınımızı 170 derecede fanlı olarak alt üst ayarda ayarlıyoruz
*Eğer fırın tam ısınmış olmazsa kurabiyeler kıyır kıyır olmuycak
*Şimdi ilk olarak margarini alıyoruz kabımıza
*Üzerine sıvı yağı ekliyoruz karıştırıyoruz güzelce
*Üzerine tuz, sirke ,kabartma tozu ve yumurtayı ekliyoruz
*Güzelce harmanlıyoruz hepsini
*Şimdi unu yavaş yavaş ekliyoruz
*Kulak memesi kıvamı alana kadar koyuyoruz
Yoğurduğumuz hamuru tezgahta 20 dakika üzerine havlu kapatıp dinlendiriyoruz
(Daha iyi kıvam alması için hamurun kendini toplaması lazım )
*Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle rulo yapıyoruz ince ince
*Sonra dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz
Harika bir tarif arkadaşlar kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum
*2 adet yumurta (1 inin sarısı üstüne)
*250 gr margarin (Oda ısısında yumuşatılmış)
*4 yemek kaşığı sirke (Elma kullandım)
*1 tatlı kaşığı tuz
*Kabartma tozu 1 paket
*1 çay bardağı zeytinyağı (Küçük bardak klasik)
*3 su bardağı kadar un (Daha fazlada olabiliyor)
Tuzlu Kurabiye (Hazırları Aratmayan Lezzette Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak kurabiyeleri yapmaya başlamadan fırınımızı 170 derecede fanlı olarak alt üst ayarda ayarlıyoruz
*Eğer fırın tam ısınmış olmazsa kurabiyeler kıyır kıyır olmuycak
*Şimdi ilk olarak margarini alıyoruz kabımıza
*Üzerine sıvı yağı ekliyoruz karıştırıyoruz güzelce
*Üzerine tuz, sirke ,kabartma tozu ve yumurtayı ekliyoruz
*Güzelce harmanlıyoruz hepsini
*Şimdi unu yavaş yavaş ekliyoruz
*Kulak memesi kıvamı alana kadar koyuyoruz
Yoğurduğumuz hamuru tezgahta 20 dakika üzerine havlu kapatıp dinlendiriyoruz
(Daha iyi kıvam alması için hamurun kendini toplaması lazım )
*Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle rulo yapıyoruz ince ince
*Sonra dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz
Harika bir tarif arkadaşlar kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum