iltasyazilim
FD Üye
Tuzlu Pastane Kurabiyesi (Kıskandıran Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için ;
*1 margarin (oda sıcaklığında)
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı toz şeker
*1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
*1 kabartma toz
*23 damla beyaz sirke
*2 adet yumurta akı (sarılar üzerine)
*Kontrollü olarak 56 su bardağı un
Üzerine serpmek için
*Çörek otu;
Tuzlu Pastane Kurabiyesi (Kıskandıran Lezzet) Tarifi Yapılışı
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba Nihayet enfes tuzlu kurabiyelerimi paylaşma fırsatı yaratabildim Hiç şüphe etmeyin yiyen Bayılacak bu tuzlulara Buyurun yapılışına geçelim
Öncelikle bütün hamur malzemelerini karıştıralım Unu kontrollü olarak ekleyip çok sert olmayacak bir hamur elde edelim Yoğurduktan sonra 8 9 adet kadar eşit bezeler yapalım Resimde gösterdiğim gibi yapışmayacak bir yüzeyde uzunca yuvarlayalım Hafif bastırıp düzelterek varsa resimdeki aletle yoksa da bıçakla yanlamasına eşit parçalar keselim Püf noktası :bu arada bekleyen hamur bezelerini her şekillendirmeden önce bir iki bastırıp çevirerek havasını alalım yoksa uzun bezeler yaptığımızda yarılıp çatlıyor Daha sonra yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine yerleştirip yumurta sarısı ve çörek otunu sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 25 dk kadar pişirelim Ben çörek otları dökülmesin diye kalmışsa yumurtalı fırçamı ikinci kez çörek otlarına tekrar bastırıyorum bu sayede yapışıyor?*Eminim çok beğenilecek ve her yiyen tarif isteyecektir
*1 margarin (oda sıcaklığında)
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı toz şeker
*1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
*1 kabartma toz
*23 damla beyaz sirke
*2 adet yumurta akı (sarılar üzerine)
*Kontrollü olarak 56 su bardağı un
Üzerine serpmek için
*Çörek otu;
Tuzlu Pastane Kurabiyesi (Kıskandıran Lezzet) Tarifi Yapılışı
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba Nihayet enfes tuzlu kurabiyelerimi paylaşma fırsatı yaratabildim Hiç şüphe etmeyin yiyen Bayılacak bu tuzlulara Buyurun yapılışına geçelim
Öncelikle bütün hamur malzemelerini karıştıralım Unu kontrollü olarak ekleyip çok sert olmayacak bir hamur elde edelim Yoğurduktan sonra 8 9 adet kadar eşit bezeler yapalım Resimde gösterdiğim gibi yapışmayacak bir yüzeyde uzunca yuvarlayalım Hafif bastırıp düzelterek varsa resimdeki aletle yoksa da bıçakla yanlamasına eşit parçalar keselim Püf noktası :bu arada bekleyen hamur bezelerini her şekillendirmeden önce bir iki bastırıp çevirerek havasını alalım yoksa uzun bezeler yaptığımızda yarılıp çatlıyor Daha sonra yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine yerleştirip yumurta sarısı ve çörek otunu sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 25 dk kadar pişirelim Ben çörek otları dökülmesin diye kalmışsa yumurtalı fırçamı ikinci kez çörek otlarına tekrar bastırıyorum bu sayede yapışıyor?*Eminim çok beğenilecek ve her yiyen tarif isteyecektir