iltasyazilim
FD Üye
Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler HAMURU İÇİN:
*1 paket oda sıcaklığında sanayağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*2 yumurta akı(sarıları üzerine)
*2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*1 paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 5 tatlı kaşığı tuz
*67 bardak un (ele yapışmayacak şekilde olana kadar ekleyin )
ÜZERİ İÇİN:
*2 yumurta sarısı
*2 çay kaşığı üzüm pekmezi(kurabiyenin renginin daha koyu olması için)
*Çörek otu
*Susam
Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Öncelikle yoğurma kabına bir paket sanayağı ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştıralım, sonra yoğurt, yumurta akı, sirke, şeker, tuzu da ekleyip bir daha karıştıralım Daha sonra elenmiş olan unun içerisine kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edelim Unu azar azar ekleyelim cıvık bir hamur olursa şekil vermesi zor olur ,çok sert olursa da un tadı gelebilir O yüzden orta kıvamda bir hamur olması gerekiyor Sonra hazırlamış olduğumuz hamuru 15 dakika kadar üzeri kapalı bir şekilde dinlendirelim yağlanmış ya da yağılı kağıt serilmiş tepsiye istediğimiz şekilde hazırladığımız kurabiyeleri dizelim ve üzerine yumurta sarısını sürüp susam ve çörek otu ekelim 180 derece önceden ısıtılmış* fırında yaklaşık 20 ya da 25 dakika üzerine kızarana kadar pişirelim Kurabiyeler tepside 10 dakika kadar soğuduktan sonra servis edebilirsiniz Deneyeceklere Afiyet olsun
*1 paket oda sıcaklığında sanayağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*2 yumurta akı(sarıları üzerine)
*2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*1 paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 5 tatlı kaşığı tuz
*67 bardak un (ele yapışmayacak şekilde olana kadar ekleyin )
ÜZERİ İÇİN:
*2 yumurta sarısı
*2 çay kaşığı üzüm pekmezi(kurabiyenin renginin daha koyu olması için)
*Çörek otu
*Susam
Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Öncelikle yoğurma kabına bir paket sanayağı ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştıralım, sonra yoğurt, yumurta akı, sirke, şeker, tuzu da ekleyip bir daha karıştıralım Daha sonra elenmiş olan unun içerisine kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edelim Unu azar azar ekleyelim cıvık bir hamur olursa şekil vermesi zor olur ,çok sert olursa da un tadı gelebilir O yüzden orta kıvamda bir hamur olması gerekiyor Sonra hazırlamış olduğumuz hamuru 15 dakika kadar üzeri kapalı bir şekilde dinlendirelim yağlanmış ya da yağılı kağıt serilmiş tepsiye istediğimiz şekilde hazırladığımız kurabiyeleri dizelim ve üzerine yumurta sarısını sürüp susam ve çörek otu ekelim 180 derece önceden ısıtılmış* fırında yaklaşık 20 ya da 25 dakika üzerine kızarana kadar pişirelim Kurabiyeler tepside 10 dakika kadar soğuduktan sonra servis edebilirsiniz Deneyeceklere Afiyet olsun