iltasyazilim
FD Üye
Tuzlu Sade Krep(Çok Kolay) Tarifi İçin Malzemeler
*Yaklaşık 2 su bardağı un(ben yaklaşık 1, 5 bardağa yakın kullandım)
*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 çay kaşağı tuz(isteğe göre değişik baharatlarda koyabilirsiniz Pul biber ,kimyon
*Sıvı yağ azcık(bir yemek kaşığı kadar
Tuzlu Sade Krep(Çok Kolay) Tarifi Yapılışı İlk önce un süt ve suyu bir kapta iyice çırpın Unu elerseniz daha iyi olur topaklanma riski azalıyor Sonra yumurtaları tek tek kırın ilk yumurtayı kırdıktan sonra bir çırpın ardından diğer yumurtayı ekleyip tuzu atın Bir teflon tavaya o bir yemek kaşığı yağın hepsini değil parça parça her krepte azar azar koyup bir kepçe hazırladığımız harçtan alıp tam tavanım ortasına dokun ve yayın kenarları hafiften kızarınca tavanın sapından hafif hafif vurun ki yapışmasın ardından obur tarafını çevirin eğer çevirmekte zorlanırsanız spatula yardımcı olabilir İyice pişirip diğer harçtada aynı işlemleri uygulamaya dewam ediyoruz İlk yaptığınız her zaman kötü ve biçimsiz olacaktır ama 12 denemeden sonra çok iyi yapabildiğinizi fark edeceksinizz Afiyettt olsun 12C sınıfı mutfak öğrencileri tarifi
*Yaklaşık 2 su bardağı un(ben yaklaşık 1, 5 bardağa yakın kullandım)
*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 çay kaşağı tuz(isteğe göre değişik baharatlarda koyabilirsiniz Pul biber ,kimyon
*Sıvı yağ azcık(bir yemek kaşığı kadar
Tuzlu Sade Krep(Çok Kolay) Tarifi Yapılışı İlk önce un süt ve suyu bir kapta iyice çırpın Unu elerseniz daha iyi olur topaklanma riski azalıyor Sonra yumurtaları tek tek kırın ilk yumurtayı kırdıktan sonra bir çırpın ardından diğer yumurtayı ekleyip tuzu atın Bir teflon tavaya o bir yemek kaşığı yağın hepsini değil parça parça her krepte azar azar koyup bir kepçe hazırladığımız harçtan alıp tam tavanım ortasına dokun ve yayın kenarları hafiften kızarınca tavanın sapından hafif hafif vurun ki yapışmasın ardından obur tarafını çevirin eğer çevirmekte zorlanırsanız spatula yardımcı olabilir İyice pişirip diğer harçtada aynı işlemleri uygulamaya dewam ediyoruz İlk yaptığınız her zaman kötü ve biçimsiz olacaktır ama 12 denemeden sonra çok iyi yapabildiğinizi fark edeceksinizz Afiyettt olsun 12C sınıfı mutfak öğrencileri tarifi