iltasyazilim
FD Üye
Tuzsuz Susuz Kışlık Yaprak Saklama Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg yaprak
*1 litrelik cam kavanoz
Tuzsuz Susuz Kışlık Yaprak Saklama Tarifi Yapılışı Herkese hayırlı günler;
Bugün sizlere değişik sağlıklı salamura konserve gibi uğraşmayacağınız 5 dk bile almayan tuzu az gelmiş çok gelmiş erimiş mi diye tereddüt etmeyeceğiniz bir yaprak saklama formülü vereceğim bende daha yeni öğrendim bu formülü gerçekten çok faydalı ve etkili oldu o kadar basit ki herkese şiddetle tavsiye ederim buyrun yapmaya ;*Öncelikle kavanoz ve yapraklarımız kup kuru olmalı ,yapraklarımızın sapları çok uzunsa biraz keselim çok değil sonra 67 tane uç kısımları üst üste gelecek şekilde dizip 34 e katlayıp kavanoza yerleştirelim, yaprak bitene kadar bu şekilde yapıp bastırarak dizelim kapağımızı 5 dk kaynatalım kapağın yeni olmasına ,dikkat edin özellikle daha önce konservede kullandığınız bıçak ile havasını aldığınız kapak olmamalı ağzını ne kadar sıkı kapatsanız da hava alacaktır o yüzden buna dikkat edelim ,emeğinizin boşa gitmesini istemem kapak kaynadıktan sonra maşa yardımıyla alıp bezle tutup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirelim, bir gün boyunca yerinden oynatmadan bekletelim ertesi gün baktığınızda renginin sarardığınızı göreceksiniz, iki güne rengi tamamen değişiyor, kullanmak isteğiniz zaman hafif kaynattıktan sonra kullanabilir, kapağını *açtıktan sonra 1 hafta boyunca buzdolabında bekletebilirsiniz
AFİYETLE YERSİNİZ İNŞALLAH
)
Sevgilerimle
*Yarım kg yaprak
*1 litrelik cam kavanoz
Tuzsuz Susuz Kışlık Yaprak Saklama Tarifi Yapılışı Herkese hayırlı günler;
Bugün sizlere değişik sağlıklı salamura konserve gibi uğraşmayacağınız 5 dk bile almayan tuzu az gelmiş çok gelmiş erimiş mi diye tereddüt etmeyeceğiniz bir yaprak saklama formülü vereceğim bende daha yeni öğrendim bu formülü gerçekten çok faydalı ve etkili oldu o kadar basit ki herkese şiddetle tavsiye ederim buyrun yapmaya ;*Öncelikle kavanoz ve yapraklarımız kup kuru olmalı ,yapraklarımızın sapları çok uzunsa biraz keselim çok değil sonra 67 tane uç kısımları üst üste gelecek şekilde dizip 34 e katlayıp kavanoza yerleştirelim, yaprak bitene kadar bu şekilde yapıp bastırarak dizelim kapağımızı 5 dk kaynatalım kapağın yeni olmasına ,dikkat edin özellikle daha önce konservede kullandığınız bıçak ile havasını aldığınız kapak olmamalı ağzını ne kadar sıkı kapatsanız da hava alacaktır o yüzden buna dikkat edelim ,emeğinizin boşa gitmesini istemem kapak kaynadıktan sonra maşa yardımıyla alıp bezle tutup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirelim, bir gün boyunca yerinden oynatmadan bekletelim ertesi gün baktığınızda renginin sarardığınızı göreceksiniz, iki güne rengi tamamen değişiyor, kullanmak isteğiniz zaman hafif kaynattıktan sonra kullanabilir, kapağını *açtıktan sonra 1 hafta boyunca buzdolabında bekletebilirsiniz
AFİYETLE YERSİNİZ İNŞALLAH
Sevgilerimle