Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Twitter CEO’su Jack Dorsey İstifa Etti

Twitter CEO’su Jack Dorsey İstifa Etti
0
65

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
66
Twitter-Jack-Dorsey.jpg

Jack Dorsey, 2006 yılının ortalarında Noah Glass, Biz Stone ve Evan Williams da dahil olmak üzere bazı kişilerle birlikte Twitter‘ı kurmuştu. Şirketin ilk CEO’suydu, ancak birkaç yıl sonra yönetim kurulu başkanlığına geçti. Dick Costolo’nun altı yıllık çalışmasının ardından 2015’in sonlarında tekrar CEO olarak seçilmişti. Dorsey şimdi ise sosyal medya devinden ayrılma kararı aldı.

Twitter yönetim kurulu, Dorsey’in yerine CTO Parag Agrawal’ı oybirliğiyle ve hemen geçerli olmak üzere yönetim kurulu üyesi olarak atadı. Dorsey, 2022’de görev süresi dolana kadar yönetim kurulunda kalacak. Yaptığı açıklamasında ise “Twitter’ın CEO’su olarak Parag’a olan güvenim sonsuz. Son 10 yılda yaptığı çalışmalar dönüşümsel oldu. Becerisi, kalbi ve ruhu için çok minnettarım. Liderlik etme zamanı geldi” dedi.

Bazıları insanlar, yöneticinin iki büyük şirketi aynı anda CEO olarak yönetme yeteneklerini sorguluyordu. Geçtiğimiz yıl Twitter’ın paydaşı Elliott Management, Dorsey’i CEO olarak görevden almaya çalıştı. Yatırım firması sonrasında Twitter yönetimiyle anlaşmaya vardı ve vazgeçti. Twitter’ın hissesi şu anda 48.67 dolar civarında işlem görüyor ve bu değer yılın en düşük seviyesi olan 45 dolara oldukça yakın.

Similar threads

Jack Dorsey İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaptığı Twitter'daki görevinden ayrıldığını duyurdu.  Dorsey, CEO koltuğunun yeni sahibininse Parag Agrawal olacağını Twitter hesabından açıkladı. Koltuk değişimi hemen gerçekleşecek; Dorsey ise geçişe yardımcı olmak için "Mayıs" a kadar yönetim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Twitter CEO’su Jack Dorsey, sosyal medya şirketinin başkanı olarak görevinden ayrılıyor. 45 yaşındaki Dorsey, şu anda hem Twitter’ın hem de dijital ödeme şirketi Square’in CEO’su olarak görev yapıyor . Kaynak: https://www.cnbc.com/2021/11/29/twitt... Twitter CTO’su Parag Agrawal, CEO olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Hatırlarsanız Twitter CEO’su Jack Dorsey kısa bir süre önce şirket yönetiminden ayrılma kararı almıştı. Ayrıca Dorsey tarafından ortaklaşa kurulan Square isminde bir finansal hizmetler şirketi bulunuyordu. CEO şimdi vizyonunu daha iyi kapsadığına ve daha fazla büyüme alanı sağladığına inandığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey, Elon Musk’ın şirkete liderlik etmek için güvendiği "tek çözüm" olduğunu söyleyerek, Tesla CEO’sunun toplumsal medya platformunu satın almasına dayanak verdi. Bugün paylaştığı bir dizi tweet'te Dorsey, Musk'ın Twitter vizyonuna yapabileceği katkılara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Geçtiğimiz haftalarda Twitter’ın tamamını 44 milyar dolar karşılığında satın almak üzere muahedeye varan Elon Musk, platformun geleceği hakkında da pek çok söylentiye ve beklentiye yol açmıştı. Elon Musk hala 44 milyar doları tamamlama peşindeyken Musk idaresi altında şirketin yeni CEO’sunun kim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
858,464Konular
981,136Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt