iltasyazilim
FD Üye
Sabah kalktığımda,annemin ekler pasta yapma girişiminde olduğunu gördümTabi bende durur muyum ? Olaya, olduğu gibi el attım
Öncelikle yapmak isteyenler için tarifini verelim ;
Malzemeler
1 su bardağı su
100 gr margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Krema İçin
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Çikolata
Hamurun Yapılışı
Bir tencereye suyu koyarak margarini ve toz şekeri ekleyin Karışım kaynamaya başladığında unu yavaşça üzerine ilave edin bu aşamada unu eklerken bir yandan da karıştırmayı ihmal etmeyin(unun top top olmasını engellemek için) Bu şekilde 78 dk piştikten sonra ateşten alın Pişirdiğimiz karışımın ılık olmasını bekleyin Ardında 4 adet yumurtayı hamura teker teker ekleyerek karıştırın (Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır) Hamuru düz ve yuvarlak uç takılan krema torbasına koyarak yağlanmış olan tepsiye 45 cm uzunluğunda şeritler halinde sıkın 200 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin
Kremanın hazırlanışı
Krema için belirtilen malzemelri bir tencerede birleştirerek ve sürekli karıştırarak krema kıvamı alana kadar pişirin
Pişirdiğimiz hamurları ikiye bölerek aralarına hazırladığımız kremadan aralarına doldurun Çikolatayı bir çorba kaşığı margarinle birlikte eritip ekler pastaların zerine sürün Antep fıstığını döverek isterseniz üzerine süsleyip servis
yapabilirsiniz
Sonucunda ortaya çıkan ekler pastamız ;
Afiyet olsunBaşka bir tarifte görüşmek dileği ile
Öncelikle yapmak isteyenler için tarifini verelim ;
Malzemeler
1 su bardağı su
100 gr margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Krema İçin
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Çikolata
Hamurun Yapılışı
Bir tencereye suyu koyarak margarini ve toz şekeri ekleyin Karışım kaynamaya başladığında unu yavaşça üzerine ilave edin bu aşamada unu eklerken bir yandan da karıştırmayı ihmal etmeyin(unun top top olmasını engellemek için) Bu şekilde 78 dk piştikten sonra ateşten alın Pişirdiğimiz karışımın ılık olmasını bekleyin Ardında 4 adet yumurtayı hamura teker teker ekleyerek karıştırın (Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır) Hamuru düz ve yuvarlak uç takılan krema torbasına koyarak yağlanmış olan tepsiye 45 cm uzunluğunda şeritler halinde sıkın 200 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin
Kremanın hazırlanışı
Krema için belirtilen malzemelri bir tencerede birleştirerek ve sürekli karıştırarak krema kıvamı alana kadar pişirin
Pişirdiğimiz hamurları ikiye bölerek aralarına hazırladığımız kremadan aralarına doldurun Çikolatayı bir çorba kaşığı margarinle birlikte eritip ekler pastaların zerine sürün Antep fıstığını döverek isterseniz üzerine süsleyip servis
yapabilirsiniz
Sonucunda ortaya çıkan ekler pastamız ;
Afiyet olsunBaşka bir tarifte görüşmek dileği ile