iltasyazilim
FD Üye
Geçen gün annem ile beraber hazırladığımız elmalı turta'yı sizler ile paylaşmak istedim
http:img18**************img186861kbra0413
Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
150 grmargarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İç Malzemesi
56 tatlı elma
45 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş fındık
Yapılışı
Geniş bir plastik kaba hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp poğaça hamurundan biraz daha sert bir hamur elde edin
Hamuru biri diğerinen daha büyük olacak şekilde 2 ye bölün
Diğer hamuru bir tepsiyi yağlayıp içine eşit şekilde yayın ve çatalla tabanda delikler açın
Elmaları kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin,teflon tavada üzerine şekeri ve tarçını ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
Soğuyan elmalı malzemeyi tepsiye yaydığımız hamurun üzerine eşit şekilde yayın onun üzerine de fındığı serpin
Kenara ayıdığımız hamuru oklava yardımızya yarım santimetre kalınlığında açın ve bıçak yardımıyla uzun şeritler halinde kesin
Daha sonra elmalı için üzerine küçük kareler oluşturacak şekilde dizin
Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırınınızda üzeri ve altı kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun
http:img18**************img186861kbra0413
Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
150 grmargarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İç Malzemesi
56 tatlı elma
45 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş fındık
Yapılışı
Geniş bir plastik kaba hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp poğaça hamurundan biraz daha sert bir hamur elde edin
Hamuru biri diğerinen daha büyük olacak şekilde 2 ye bölün
Diğer hamuru bir tepsiyi yağlayıp içine eşit şekilde yayın ve çatalla tabanda delikler açın
Elmaları kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin,teflon tavada üzerine şekeri ve tarçını ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
Soğuyan elmalı malzemeyi tepsiye yaydığımız hamurun üzerine eşit şekilde yayın onun üzerine de fındığı serpin
Kenara ayıdığımız hamuru oklava yardımızya yarım santimetre kalınlığında açın ve bıçak yardımıyla uzun şeritler halinde kesin
Daha sonra elmalı için üzerine küçük kareler oluşturacak şekilde dizin
Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırınınızda üzeri ve altı kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun