Canonical, Ubuntu 14.04 LTS Trusty Tahr ve Ubuntu 16.04 LTS Xenial Xerus‘un kullanım ömrünün uzatıldığını ve artık her birinin 10 yıl ömür aldığını duyurdu. Yeni uzatmalarla birlikte Ubuntu 14.04 LTS Nisan 2022 yerine Nisan 2024‘e kadar ve Ubuntu 16.04 LTS Nisan 2024 yerine Nisan 2026‘ya kadar desteklenecek. Bu da onları zaten on yıllık desteğe sahip olan Ubuntu 18.04 LTS ve Ubuntu 20.04 LTS ile uyumlu hale getiriyor.
Canonical’e göre uzatma, kuruluşlara yükseltme planlarını yürürlüğe koymaları için daha fazla zaman vererek altyapı yükseltme maliyetlerini dengelemeleri için zaman verecek. Karar, bir buçuk yıl boyunca koronavirüs tarafından vurulan şirketler için biraz erteleme görevi görecek.
Canonical Ürün Müdürü Nikos Mavrogiannopoulos, programdaki değişiklik hakkında şunları söylüyor:
“Ubuntu 14.04 ve 16.04 LTS’nin uzatılmış yaşam döngüsüyle, kurumsal ortamları etkinleştirme taahhüdümüzde yeni bir sayfaya giriyoruz. Her endüstri sektörünün kendi dağıtım yaşam döngüsü vardır ve teknolojiyi farklı bir hızda benimser. Kuruluşların altyapılarını kendi şartlarına göre yönetmelerini sağlayan bir işletim sistemi yaşam döngüsü getiriyoruz.”
Normalde, Ubuntu sürümleri beş yıllık destek alıyor. Bu, işletim sistemini kişisel olarak kullanan kişiler için geçerli. Ubuntu Advantage aracılığıyla ek beş yıllık destek satın alınabiliyor ve toplam kullanım ömrü on yıla çıkarılabiliyor.