Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ubuntu işletim sisteminin detaylı anlatılması

ubuntu işletim sisteminin detaylı anlatılması
0
125

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
ubuntu işletim sistemi hakkında data

Ubuntu, 20 milyonu aşkın kullanıcısıyla dünyanın en yaygın kullanılan Linux dağıtımıdırUbuntu, Linux tabanlı serbest ve bedava bir işletim sistemidir Ubuntu'nun hedefi, bilgisayar kullanıcılarına kullanımı ve kurulumu epeyce basit, aktüel ve tehlikesiz bir işletim sistemi sunmaktır

Ubuntu'nun altı ayda bir yeni sürümünü yayınlanmaktadır Canonical, iki yılda bir yayınlanan LTS (Uzun Süreli Destek, Long Term Support) sürümlerini Ubuntu 1204'ten itibaren keza masaüstü sürümü için hem de spiker sürümü için beş yıl boyunca güncelleme desteği sunmaktadır Ara sürümler için ise on sekiz ay baştan başa güvenlik yamaları, geliştirmeleri ve yazılım güncelleştirmeleri desteği sunmaktadır

Sistem gereksinimleri

En son sürüm Ubuntu resmi olarak Intel x86 ve AMD64 mimarilerinde Masaüstü çeşidiyle; Intel x86, AMD64 ve SPARC mimarilerinde ise Sunucu çeşidiyle yayımlanır

Gerekli en az sistem gereksinimlerini karşılayamayan bilgisayarlar için, resmen bilinen bir Ubuntu türevi olan ve Xfce masaüstü yöneticisini kullanan Xubuntu, belirli RAM ve disk alanının yarısı ile de çalışabilir *

Similar threads

ubuntu işletim sistemi hakkında bilgi Ubuntu, 20 milyonu aşkın kullanıcısıyla dunyanın en yaygın kullanılan Linux dağıtımıdırUbuntu, Linux tabanlı ozgur ve ucretsiz bir işletim sistemidir Ubuntu'nun hedefi, bilgisayar kullanıcılarına kullanımı ve kurulumu oldukca kolay, guncel ve guvenli bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
170
Ubuntu nedir ubuntu kurun diyorlar ubuntu ne işe fayda ancak? Cevap: Ubuntu nedir? Ubuntu, Linux tabanlı ve Debian geleneğini esas bölge bir işletim sistemidir Ubuntu'nun hedefi ortalama bilgisayar kullanıcılarına kullanımı ve kurulumu oldukça basit, güncel ve tehlikesiz bir işletim sistemi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
Kimse, tam bir işletim sistemi kurmak istemez, yalnızca terminal tabanlı bir çöple uğraşmak istemez, bu yüzden Microsoft akıllıca olanı yaptı, ve Linux için Windows Alt Sistemini kullanarak Linux'u Windows içine getirdi. Önde gelen Linux geliştiricilerinden biri olan Canonical, Ubuntu Linux...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
Pardus ve Windows arasındaki farkları inceleyelim Dosya yapısı Linux sistemlerde klasörler “ kök dizini ile başlar Benzer özelliklere sahip dosyalar bir klasör altında toplanmıştır Örneğin home dizini altında kullanıcıya ait ayar dosyaları ve kişisel bilgi ve belgeler , root klasörü altında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
568
Java çok fazla olanak sunan, yapabildiklerinin insanın hayalleriyle sınırlı olduğu web platformu için vazgeçilmez bir açık kaynak kodlu yazılım platformudur Java Sun Microsystems mühendislerinden James Gosling tarafından geliştirilmeye baslanmış gerçek nesneye yönelik, platform bağımsız, yüksek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
413
858,505Konular
982,980Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt