Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

uc Aylar Orucu

uc Aylar Orucu
0
111

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Uc aylarda oruc

Receb Ayı ve Regaib Gecesi ile İlgili Hadisi Şerifler:

• Allahu teala, Receb ayında oruc tutanları mağfiret eder Gunye
• Recebi şerifin bir gun başında, bir gun ortasında ve bir gun de sonunda oruc tutana, Receb'in hepsini tutmuş gibi sevap verilir Miftahulcenne
• Ramazan ayı dışında Allah rızası icin bir gun oruc tutan, iyi bir yarış atının bir asırda alacağı mesafe kadar Cehennemden uzaklaşır) Ebu Yala
• Şu beş gecede yapılan dua geri cevrilmez Regaib gecesi, Şabanın 15 gecesi, Cuma, Ramazan bayramı ve Kurban bayramı gecesi) İbni Asakir
• Recebi Şerif'in birinci gununde oruc tutmak uc senelik, ikinci gunu oruclu olmak iki senelik ve yine ucuncu gunu oruclu bulunmak bir senelik kucuk gunahlara kefaret olur Bunlardan sonra her gunu bir aylık kucuk gunahların af ve mağfiretine vesile olurbuyuruyorlar (Camius sağir)
• İbni Abbas radiyallahu anh Hazretleri: Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem Recep ayında bazen o kadar cok oruc tutardı ki, biz O'nu hic iftar etmeyecek zannederdik Bazen de o kadar cok iftar ederdi ki, biz O'nu hic oruc tutmayacak zannederdikbuyurmuştur (Muslim)
• Muhakkak zaman, Allah'ın yarattığı gunku şekliyle akıp gitmektedir Yıl on iki aydır Bunlardan dordu haram aylardır Ve ucu ard arda gelmektedir Zilkade, Zilhicce, Muharrem bir de Cemaziye'lahirle Şaban ayları arasında gelen Mudar kabilesinin ayı Recep ayıdır(Buhari, Tefsir, Sure, 8,9)
• Recep ayı Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ummetimin ayıdır(AclUni, Keşfu'lHafa, 1423)
• Yine mubarek uc aylardan ilki olan Receb ayının onemi ve değeri hakkında Enes b Malik ( ra )'dan şoyle rivayet edilir: Receb ayı girdiğinde Hz Peygamber şoyle derdi: Allahım! Recep ve Şaban'ı bize mubarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır(Ahmed b Hanbel, Musned, 1259)
• Receb'in ilk cuma gecesini ihya edene, Allahu teala, kabir azabı yapmaz Dualarını kabul eder Yalnız, 7 kimsenin duasını kabul etmez: Faizci, Muslumanları aşağı goren, ana babasına eziyet eden, Musluman olan ve dinin emirlerine uyan kocasını dinlemeyen kadın, calgıcı, livata ve zina eden, beş vakit namazı kılmayan Bu gunahlardan vazgecmedikce, duaları kabul olmaz Saadeti Ebediyye
• Receb buyuk bir aydır Allah bu ayda hasenatı kat kat eder Receb ayında bir gun oruc tutana, bir yıl oruc tutmuş gibi sevaba kavuşur 7 gun oruc tutana, Cehennem kapıları kapanır 8 gun oruc tutana Cennetin 8 kapısı acılır On gun oruc tutana, Allah istediğini verir 15 gun oruc tutana, bir munadi, Gecmiş gunahların affolduder Receb ayında Allahu teala Nuh aleyhisselamı gemiye bindirdi ve o da, Receb ayını oruclu gecirdi Yanındakilere de oruc tutmalarını emretti Taberani
• Kim Receb ayında, takva uzere bir gun oruc tutarsa, oruc tutulan gunler dile gelip Ya Rabbi onu mağfiret etderler EbU Muhammed
• Hz Aişe ( ra ) validemiz, ResUlullah, pazartesi ve perşembe gunleri oruc tutmaya cok onem verirdibuyuruyor Cunku Hadisi Şerifte, Ameller Allahu tealaya pazartesi ve perşembe gunleri arz edilir Ben de amelimin oruclu iken arz edilmesini istiyorumbuyururdu (Tirmizi)
• Receb ayında yapılan dua kabul edilir, gunahlar affedilir Bu ayda gunah işleyenin cezası da kat kat olur Hz Huseyin ( ra) anlatır:
Kabe'yi tavaf ederken, yanık sesle Allahu tealaya dua eden bir kimsenin sesini işittik Babam bunu cağırmamı emretti Guzel yuzlu, temiz bir kimseydi Ancak sağ tarafı felc olmuş, kurumuş, hareketsiz idi Ona, Sen kimsin, durumun ne boyle?dedim O kimse dedi ki:
Adım Menazil Ben calgı calmak, şarkı soylemekle şohret salmış, Arabistan'ın unlulerinden bir genctim Hep nefsin arzuları peşinde koştum Receb ve Şaban aylarında bile, bu gunahlara devam ederdim Salih babam, beni bu gunahlardan kurtarmaya calıştı Bana, Allahu Tealanın azabı şiddetlidir, bir anda kahredebilir Kotu arkadaşlardan vazgec, bu kotu işleri bırak! ve bu aylar senden şikayet ediyorlardedi Nasihate hic tahammulum yoktu Babamın uzerine yuruyup, doverek susturdum Uzuntulu ve kırık kalble, Bu aylarda oruc tutup, geceleri ibadet ediyorum Beytullah'a gidip şerrinden korunmak icin, Allahu tealadan yardım dileyeceğimdedi Bir hafta oruc tutup, Kabe'ye giderek, Ey Rabbim, mazlumların ahını yerde bırakmazsın Bu ayda, bu mubarek yerlerde yapılan duaları red etmezsin Hakkımı oğlumdan al, onu felc et!diye dua etti Henuz duası bitmeden sağ tarafım felc oldu Beni goren, Baba bedduasına uğramış kişiderdi
Hz Huseyin, Baban bu haline ne dedi?buyurdu O genc, Babamdan ozur diledim Onun da babalık şefkati galip gelerek beni bağışladı Beddua ettiği yerde, bu sefer şifa bulmam icin hayır dua etmek uzere deve ile gelirken, devenin urkmesi ile babam duşup oldu Şimdi caresizimdiyor Hz Ali bu felcli gence dua ediyor, Receb'de yaptığı bu dua bereketiyle de Hak teala ona şifa ihsan ediyor

Kisi sevdigi ile beraberdir Hadisi Serif

858,438Konular
980,872Mesajlar
29,482Kullanıcılar
sanane1234Son üye
Üst Alt