Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Üç Renkli Örgülü Ev Ekmeği

Üç Renkli Örgülü Ev Ekmeği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Üç Renkli Örgülü Ev Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler Bu tarif için hamuru üç ayrı kapta mayalamak gerekiyor
Yeşil hamur için;


*1, 5 su bardağı un
*2 çay kaşığı kuru maya (boncuk gibi olanlar, instant maya olarak da geçiyor)
*1 su bardağı ıspanak (haşlanmış ve püre yapılmış olacak, taze de olur, dondurulmuş paket de olur)
*12 çay kaşığı tuz
*Aldığı*kadar su

Kırmızı hamur için;


*1 5 su bardağı un
*2 çay kaşığı kuru maya
*2 yemek kaşığı biber salçası (isterseniz acılı da olur, ben tatlı biber salçası kullandım)
*Aldığı kadar su
*Not: tuz yok, salçanın tuzu yeterli

Beyaz hamur için;


*1, 5 su bardağı un
*2 çay kaşığı kuru maya
*1 su bardağı istenilen peynir (kasar rendesi veya beyaz peynir)
*Not: tuz yok, peynirin tuzu yeterli

Üzeri için;


*süt
*susam veya çörek otu
*kuru maydanoz

Üç Renkli Örgülü Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı Malzemeleri her renk için ayrı ayrı yazdım, çünkü her renk ayrı kaplarda mayalanacak (resimde de görünüyor) Su miktarı yazmadım, çünkü kullanılan renk malzemesine göre suyun miktarı değişiyor, siz yumuşak bir hamur için gerektiği kadar azar azar su ilave ederek hamurları mayalayın Üzerlerini kapatıp, bir saat mayalanmaya bırakın Sonra her rengi ayrı yoğurun tekrar, ve uzunlamasına yuvarlayın Tepsinizin boyu kadar uzatabilirsiniz Üç rengi de aynı uzunlukta yuvarladıktan sonra örgü yapın ve üzerine biraz süt sürüp, susam ve çörek otu serpin Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın ve üzerini streçle kapatın ve 3045 dakika daha dinlendirin Fırını 190 derecede ısıtın, hamurun üzerini açın ve önceden ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin, veya üzeri tam kızarıp içini çekene kadar Eğer içi hala hamur gibi görünüyorsa ve üzeri çabuk kızardıysa fırının ısısını 180 dereceye azaltın ve ekmeğin üzerini hafifçe, çok sarmadan folyo ile kapatın Pişen ekmeği fırından alın, tamamen soğuduktan sonra dilimleyin Biz biraz sabırsızlık yaptık, ekmeği tam soğutmadan dilimledik ama yine de tadı da görüntüsü de çok güzeldi Afiyet olsun
Not: bu ölçülerle oldukça büyük bir ekmek çıkıyor, siz isterseniz iki tane küçük boy ekmek yapın, veya malzemelerin miktarını azaltın
 
858,481Konular
981,444Mesajlar
29,610Kullanıcılar
juntaerSon üye
Üst Alt