Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Uc Soru Uc Cevap

Uc Soru Uc Cevap
0
84

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
UC SUAL VE BİR CEVAP

EFENDİM; BANA ALLAHU TEALAYI GOSTER DE İNANAYIM DEDİ ŞİMDİ BU FELSEFİCİ, BAŞININ AĞRISINI GOSTERSİN DE GORELİM!

Mevlana Celaleddini Rumi'ye felsefecilerden bir grup geldi Sual sormak istediğini bildirir Mevla'na Hazretleri bunları Şemsi Tebrizi'ye havale etti Bunun uzerine Onun yanına gittiler Şemsi Tebrizi Hazretleri mescit de, talebelerine bir kerpicle teyemmumun nasıl yapılacağını gosteriyordu Gelen felsefeciler uc sual sormak istediklerini belirttiler

Şemsi Tebrizi; sorunbuyurdu İclerinden birini sozcu sectiler Hepsinin adına o soracaktı Sormaya başladı:

1Allah var dersiniz Ama gorunmez, goster de inanalım Şemsi Tebrizi Hazretleri;

Obur sorunu da sorbuyurdu O;

2Şeytanın ateşten yaratıldığını soylersiniz, sonra da ateşle ona azap edilecek dersiniz hic ateş ateşe azap eder mi? dedi

Şemsi Tebrizi;

Peki oburunu de sorbuyurdu O;

3Ahiret'te herkes hakkını alacak, yaptıklarının cezasını cekecek diyorsunuz Bırakın insanları canları ne istiyorsa yapsınlar, karışmayındedi

Bunun uzerine Şemsi Tebrizi, elindeki kuru kerpici adamın başına vurdu Soru sormaya gelen felsefeci, derhal zamanın kadısına gidip, davacı oldu Ve;

Ben, soru sordum, o başıma kerpic vurduDedi Şemsi Tebrizi;

Ben de sadece cevap verdimBuyurdu Kadı bu işin acıklanmasını istedi
Şemsi Tebrizi şoyle anlattı:

Efendim, bana Allahu Tealayı goster de inanayım dedi Şimdi bu felsefeci, başının ağrısını gostersin de gorelimDedi Şemsi Tebrizi; İşte Allahu Tealada vardır, fakat gorunmez Yine bana, şeytana ateşle nasıl azap edileceğini sordu Ben buna toprakla vurdum Toprak onun başını acıttı Halbuki kendi bedeni de topraktan yaratıldı Yine bana; Bırakın herkesin canı ne isterse onu yapsın Bundan dolayı bir hak olmazDedi Benim canım onun başına kerpici vurmak istedi ve vurdum Nicin hakkını arıyor? Aramasa ya! Bu dunyada kucuk bir mesele icin hak aranırsa, o sonsuz olan Ahiret hayatında nicin hak aranmasın?Buyurdu Felsefeci, bu guzel cevaplar karşısında mahcup olup, soz soyleyemez hale duştu

858,467Konular
981,167Mesajlar
29,537Kullanıcılar
emirbregaSon üye
Üst Alt