Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Üç Soru Üç Cevap

Üç Soru Üç Cevap
0
123

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
ÜÇ SUAL VE BİR CEVAP

EFENDİM; BANA ALLAHÜ TEALAYI GÖSTER DE İNANAYIM DEDİ ŞU ANDA BU FELSEFİCİ, BAŞININ AĞRISINI GÖSTERSİN DE GÖRELİM!

Mevlana Celaleddini Rumi'ye felsefecilerden bir grup geldi Sual sormak istediğini bildirir Mevla'na Hazretleri bunları Şemsi Tebrizi'ye havale etti Bunun üstüne Onun yanında gittiler Şemsi Tebrizi Hazretleri mescit de, talebelerine bir kerpiçle teyemmümün nasıl yapılacağını gösteriyordu Gelen felsefeciler üç sual sormak istediklerini belirttiler

Şemsi Tebrizi; sorunbuyurdu İçlerinden birini sözcü seçtiler Hepsinin namına o soracaktı Sormaya başladı:

1Allah var dersiniz Lakin görünmez, göster de inanalım Şemsi Tebrizi Hazretleri;

Değişik sorunu da sorbuyurdu O;

2Şeytanın ateşten yaratıldığını söylersiniz, daha sonra da ateşle ona cefa edilecek dersiniz hiç ateş ateşe azap eder mi? dedi

Şemsi Tebrizi;

Peki öbürünü de sorbuyurdu O;

3Öbür Dünya'te herkes hakkını alacak, yaptıklarının cezasını çekecek diyorsunuz Bırakın insanları canları ne istiyorsa yapsınlar, karışmayındedi

Bunun üstüne Şemsi Tebrizi, elindeki kuru kerpici adamın başına vurdu Soru sormaya gelen felsefeci, anında zamanın kadısına gidip, davacı oldu Ve;

Ben, soru sordum, o başıma kerpiç vurduDedi Şemsi Tebrizi;

Ben de yalnızca yanit verdimBuyurdu Kadı bu işin açıklanmasını istedi
Şemsi Tebrizi şöyle anlattı:

Efendim, bana Allahu Tealayı göster de inanayım dedi Acilen bu felsefeci, başının ağrısını göstersin de görelimDedi Şemsi Tebrizi; İşte Allahu Tealada vardır, fakat görünmez Yeniden bana, şeytana ateşle nasıl cefa edileceğini sordu Ben buna toprakla vurdum Toprak onun başını acıttı Halbuki kendi bedeni de topraktan yaratıldı Yeniden bana; Bırakın herkesin canı ne isterse onu yapsın Bundan dolayı bir hak olmazDedi Benim canım onun başına kerpici vurmak istedi ve vurdum Niçin hakkını arıyor? Aramasa ya! Bu dünyada küçük bir mesele için yargı aranırsa, o ölümsüz olan Ahiret hayatında niçin hak aranmasın?Buyurdu Felsefeci, bu güzel cevaplar aleyhinde mahçup olup, laf söyleyemez hale düştü *

858,467Konular
981,169Mesajlar
29,537Kullanıcılar
emirbregaSon üye
Üst Alt