iltasyazilim
FD Üye
Üç Tat Birarada Tarifi İçin Malzemeler Limonlusu için :
*3 adet limonun kabuğunun rendesi ve suyu
*1 subardağı tozşeker
*2 yemek kaşığı dolusu nişasta
*4 su bardağı su
Kakaolusu için :
*4 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı dolusu kakao
*2 yemek kaşığı dolusu nişasta
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı tereyağ
Kahvelisi için :
*2 paket 3 ü birarada hazır nescafe
*1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
*2 su bardağı ılık su
*1 paket kedidili biskivi
*
Üç Tat Birarada Tarifi Yapılışı Önce kakaolusu için olan malzemeleri tencereye alalım, orta ateşte kıvam alıncaya kadar pişirelim ,en son tereyağı ve vanilyayı koyup karıştıralım, diğer tarafta ılık su ile nescafe ve türk kahvesi karıştırıp eritelim ,kedidilerini ortadan ikiye kıralım, kahveli suya bandırıp kupların dibine yerleştirelim, kakaolu muhallebiyi kedidilli kuplara pay edelim, limonlu olan malzemeleri de derin bir kapta önce şekerle rendelediğimiz limom kabuklarını iyice ovalım ,sonra üzerine suyu ekleyip iyice karıştırın, süzgüden geçirip tencereye alın ,üzerine limon suyu nişastayı ekleyin, kıvam alıncaya kadar pişirelim, kakaolu muhallebili kupların üzerine pay edin, arzunuza göre süsleyin, 12 saat buzdolabında bekletin, afiyet olsun
*3 adet limonun kabuğunun rendesi ve suyu
*1 subardağı tozşeker
*2 yemek kaşığı dolusu nişasta
*4 su bardağı su
Kakaolusu için :
*4 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı dolusu kakao
*2 yemek kaşığı dolusu nişasta
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı tereyağ
Kahvelisi için :
*2 paket 3 ü birarada hazır nescafe
*1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
*2 su bardağı ılık su
*1 paket kedidili biskivi
*
Üç Tat Birarada Tarifi Yapılışı Önce kakaolusu için olan malzemeleri tencereye alalım, orta ateşte kıvam alıncaya kadar pişirelim ,en son tereyağı ve vanilyayı koyup karıştıralım, diğer tarafta ılık su ile nescafe ve türk kahvesi karıştırıp eritelim ,kedidilerini ortadan ikiye kıralım, kahveli suya bandırıp kupların dibine yerleştirelim, kakaolu muhallebiyi kedidilli kuplara pay edelim, limonlu olan malzemeleri de derin bir kapta önce şekerle rendelediğimiz limom kabuklarını iyice ovalım ,sonra üzerine suyu ekleyip iyice karıştırın, süzgüden geçirip tencereye alın ,üzerine limon suyu nişastayı ekleyin, kıvam alıncaya kadar pişirelim, kakaolu muhallebili kupların üzerine pay edin, arzunuza göre süsleyin, 12 saat buzdolabında bekletin, afiyet olsun