Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ucak korkusu nasıl yenilir, ucaktan korkuyorum ne yapmalıyım?

0
111

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Ucak korkusu nasıl yenilir,
Ucak korkusu

Okulların kapanmasına gunler kaldı Evlerde tatil planları yapılıyor Bazı evlerde biletler alındı bile Ucakla seyahat etmek isteyen ebeveynler, bazen cocukların tepkileri ile karşılaşıyor Ucağa binmek istemeyen cocukların ucuş fobisine donuşen ağlamalarına, sızlanmalarına karşı annebabalar nasıl bir tavır sergilemeli?

Ailecek tatile hazırlandılar Her şey planlandı, ucak biletlerine kadar aldılar 8 yaşındaki kızlarına da buyuk bir sevincle haber verdiler Bu, kızlarının ilk ucağa binişi olacaktı Ama o haberi duyunca 'Ben ucağa binmem' diye feryadı kopardı Sonraki gunlerde uykuları kactı ve anne babasına Ne olur arabayla gidelim!diye ağlayarak ısrar etmeye başladı Ucakucuş fobisi psikolojide aerophobiaolarak adlandırılır ve genelde yetişkinlerde gorulur Cocuklarda gorulme sıklığı azdır Bu korkunun erken yaşta ortaya cıkmasında etkin kaygılı biyolojik yapı ve bu yapının cevresel olumsuz işlendiğini ve desteklendiğini duşunuruz Tedaviye gelen cocuğumuz, medyadan ucuşu tehlikeliolarak algılamış Cocuklarda ucuş fobisinin oluşmasında ailelerini gozlemleyerek korku ve kaygıyı oğrenmeleri onemli bir sebeptir Ebeveynlerin kaygılı, heyecanlı, korkulu tutum ve davranışları ve seyahatle ilgili olumsuz duşunce ve yorumları da erken donemde cocuklarda ucuş fobisi gelişmesinde cok etkilidir Bu yuzden ucuş fobisi yaşayan annebabaların tedavileri onemlidir Cocuğunuz ucağa binmek istemiyorsa ve gelecekte ucuş fobisi geliştirmesini istemiyorsanız şu onerilere kulak verin;

Ucuş oncesinde Korkusunun nedenini sorarak anlamaya calışın Sakince onu dinleyin ve alternatifli, rahatlatıcı konuşun Cok kaygılıysa havayolu personelinden destek ve oncelik isteyin

Ucakta seyahat esnasında okuyabilecekleri yaşlarına uygun istedikleri kitapları almalarını sağlayın Daha kucuk cocuklar sevdikleri oyuncaklarını yanlarına alabilirler

Ucuş esnasında Hangi koltukta oturmak istediğini sorun ve mutlaka yanında olun Pencere kenarında oturmanın bulutlara yakın olmanın ve dışarıyı seyretmenin onun icin keyifli olacağını duşunduğunuzu paylaşın Yukseklik korkusu varsa pencere kenarında oturması icin ısrar etmeyin

Ucuş sonrasında Bu korkusuyla baş edebildiği icin onunla gurur duyduğunuzu soyleyin Tum yolculuk boyunca siz kaygılı davranmayın Sakinliğinizi korumaya calışın

Annebaba neden ucmaktan korkar?

Yetişkinlerde gorulen ucuş fobisinin temelinde kişinin korkularının ucaktan değil ucağa bindiğinde olacağına inandığı veya duşunduğu şeyler vardır Kişiyi ucak değil ucakla ilgili duşunceleri korkutur aslında Bu olumsuz duşunceler kişide anksiyetetepkisi doğurur Bu duruma bağlı panikatak tepkisi de olabilir Bu kaygının başkaları tarafından fark edilmesinden, kontrolunu kaybedeceğinden veya oleceğinden de korkar, yoğun kaygı yaşar Yetişkinler bu korkunun aşırı ve anlamsız olduğunu bilirler ama cocuklarda bu olmayabilir

PSİKOLOG FAZİLET SEYİDOĞLU Zaman ​

858,496Konular
981,654Mesajlar
29,725Kullanıcılar
Üst Alt