Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Üçgen Çıtır Börek (Mayalı)

Üçgen Çıtır Börek (Mayalı)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Üçgen Çıtır Börek (Mayalı) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin:

*Un ( 1, 5 kg)
*Su
*Tuz
*Küçük paket yaş maya

İçi İçin:

*Lor peynir veya patates (Kıymalı veya cevizlide güzel oluyor)

Üçgen Çıtır Börek (Mayalı) Tarifi Yapılışı Unu yoğurma kabına alıp, ortasına mayayı koyuyoruz Unun üzerine tuzu ekip elimizi yakmayacak kadar ısıttığımız suyu yavaşca dökerek hamuru yoğuruyoruz (kulak memesi yumuşaklığında)Hamur mayalanmadan, mandalina büyüklüğünde yumaklar yapıyoruz (Yumakların sayısını teksayı olarak yaparsak kolaylık olur 15 21 gibi) üç tane yumağı alıp, tabak büyüklüğünde açıp iki tanesini yağlıyoruz Yağladıklarımızı üstüste koyup üzerine yağlamadığımız minik yufkayı koyup kenarlarını parmaklarımızla bastırarak yapıştırıyoruz (tekrar açarken yağı taşımaması için) tekrar açıyoruz kalınlığı hazır yufka kalınlığında olana kadar Sıvı yağla yağlıyoruz 2, 5 yemek kaşığı (iki buçuk) yağ yufkanın her tarafına yedirilecek Yufkanın kenarı ortaya gelecek şekilde katlıyoruz, tam karşısındaki kenarı da aynı şekilde katladığmız kenarın üzerine kapatıyoruz Azıcık yağ sürüyoruz, alt kısmını da katlıyoruz onun üstüne de karşı kenarı kapatıyoruz Kare olan yufkanın köşeye yakın yerlerine iç malzemelerini koyup lor kıyma veya patatesi (ben lor peynir ve patatesli yaptım patatesleri haşlayıp yağda kavurdum Pulbiber, nane, kimyon vs baharatla güzel oluyor) köşeleri koyduğumuz için, köşeleri için üzerine kapatıp üzerine çırptığımız yumurtayı sürüyoruz Diğer yumaklarıda aynı işlemden geçirip yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye diziyoruz 180 derecede pişiriyoruz Piştikten sonra soğuğa yakın ılıkken üçgen şekilde kesilip servisliyoruz Dört tane börek çıkıyor kesince (kesmeden soğuyunca dondurucuya koyuyorum İhtiyaç olunca çıkarıp ısıtıyorum tazesi gibi oluyor) Cevizli yapılacaksa, hazır yufka büyüklüğünde açıp yağlayıp cevizini serpiyoruz diğer işlemler aynı olacak Afiyet şifa olsun

858,496Konular
982,154Mesajlar
30,094Kullanıcılar
tncylmz68Son üye
Üst Alt