iltasyazilim
FD Üye
Üçgen Mantı (Adana Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un
*1 adet yumurta
*tuz
*su
içi için:
*250 gr kıyma
*1 adet küçük soğan
*tuz
*karabiber
*kırmızıbiber
üzeri için:
*yoğurt
*sarımsak (isteğe bağlı)
*tereyağı
*salça
*kırmızı biber
*nane
Üçgen Mantı (Adana Usulü) Tarifi Yapılışı
Kıyma, çok ince doğranmış soğan, tuz, karabiber, kırmızı biber karıştırılıp*yoğurulur ve kenara bırakılır
Hamur için un, tuz ve yumurta biraz su ile yoğurulur ve sert bir hamur elde*edilir 10 dk dinlendirilen hamurdan bezeler alınır ve çok ince olmayacak*şekilde açılır (3 mm kadar)
Açılan hamur kare kare kesilir ve içine hazırlanan harçtan bir miktar konup*üçgen şeklinde kapatılırtuzlu kaynar suda erimeyecek kadar haşlanır ve*servis tabağına alınır Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür Kızdırılmış*tereyağında salça, nane ve kırmızı biber yakılıp üzerine dökülüp sıcak*servis edilir Afiyet olsun
*3 su bardağı un
*1 adet yumurta
*tuz
*su
içi için:
*250 gr kıyma
*1 adet küçük soğan
*tuz
*karabiber
*kırmızıbiber
üzeri için:
*yoğurt
*sarımsak (isteğe bağlı)
*tereyağı
*salça
*kırmızı biber
*nane
Üçgen Mantı (Adana Usulü) Tarifi Yapılışı
Kıyma, çok ince doğranmış soğan, tuz, karabiber, kırmızı biber karıştırılıp*yoğurulur ve kenara bırakılır
Hamur için un, tuz ve yumurta biraz su ile yoğurulur ve sert bir hamur elde*edilir 10 dk dinlendirilen hamurdan bezeler alınır ve çok ince olmayacak*şekilde açılır (3 mm kadar)
Açılan hamur kare kare kesilir ve içine hazırlanan harçtan bir miktar konup*üçgen şeklinde kapatılırtuzlu kaynar suda erimeyecek kadar haşlanır ve*servis tabağına alınır Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür Kızdırılmış*tereyağında salça, nane ve kırmızı biber yakılıp üzerine dökülüp sıcak*servis edilir Afiyet olsun