iltasyazilim
FD Üye
Üçgen Mozaik Kek Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*2 yemek kaşığı kakao
Üçgen Mozaik Kek Tarifi Yapılışı Merhabalar herkese
Denediğim ve paylaşmak istediğim kek tarifimi yazmak istedim ?? Deneyeceklere kolay gelsin ??
1
*İlk önce malzemeleri hazırlayalım ben zaten sırası ile yazdım
*Kabımıza yumurta ve şekeri koyup köpürene kadar çırpalım
*Süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilin bunları ekleyelim ve çırpalım
*Kek hamurumuz oluştuğunda farklı bir kap alıp kek hamurunun yarısını eşit derecede ayıralım ve içine kakao ekleyip karıştıralım
*İki ayrı renk hamurdan yağlanmış kabımıza kek kalıbı da olabilir veya borcam fark etmez sade olan hamurdan 1 kepçe daha sonra kakaolu olan hamurdan 1 kepçe üst üste sıra ile dökelim
*Alınan her hamur kepçesini üst üste dökerseniz hamur kalıba yayılacak ve zebra görünümlü bir kek elde edilmez
*Görüntüsü çok güzel oluyor misafirlerimiz ve bizim için
*Ve kek hazır ?
*180 derece ısınmış fırında pişirelim ,pişmesi yarım saat sürebilir
*Dilerseniz içine damla çikolata, ceviz yada farklı tat olmasını istediğiniz şeyleri de koyabilirsiniz Ben sade yaptım
*Fırından çıkardığımız da 10 dakika dinlenen keki üçgen şekilde keselim ve dilimleri büyük olsun Afiyet olsun hoşçakal ın ??
*3 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*2 yemek kaşığı kakao
Üçgen Mozaik Kek Tarifi Yapılışı Merhabalar herkese
Denediğim ve paylaşmak istediğim kek tarifimi yazmak istedim ?? Deneyeceklere kolay gelsin ??
1
*İlk önce malzemeleri hazırlayalım ben zaten sırası ile yazdım
*Kabımıza yumurta ve şekeri koyup köpürene kadar çırpalım
*Süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilin bunları ekleyelim ve çırpalım
*Kek hamurumuz oluştuğunda farklı bir kap alıp kek hamurunun yarısını eşit derecede ayıralım ve içine kakao ekleyip karıştıralım
*İki ayrı renk hamurdan yağlanmış kabımıza kek kalıbı da olabilir veya borcam fark etmez sade olan hamurdan 1 kepçe daha sonra kakaolu olan hamurdan 1 kepçe üst üste sıra ile dökelim
*Alınan her hamur kepçesini üst üste dökerseniz hamur kalıba yayılacak ve zebra görünümlü bir kek elde edilmez
*Görüntüsü çok güzel oluyor misafirlerimiz ve bizim için
*Ve kek hazır ?
*180 derece ısınmış fırında pişirelim ,pişmesi yarım saat sürebilir
*Dilerseniz içine damla çikolata, ceviz yada farklı tat olmasını istediğiniz şeyleri de koyabilirsiniz Ben sade yaptım
*Fırından çıkardığımız da 10 dakika dinlenen keki üçgen şekilde keselim ve dilimleri büyük olsun Afiyet olsun hoşçakal ın ??