iltasyazilim
FD Üye
Üçgen Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta (sarısı dışına)
*Yarım paket yaş maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İçi için:
*Bir kalıp keçi peyniri (istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
*Bir tutam maydanoz
Üzerine:
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
Üçgen Poğaça Tarifi Yapılışı Öncelikle sütü ılıtıp içine mayayı ve şekeri katıp eritiyoruz Daha sonra bir kaba tüm malzemeleri koyup, aldığı kadar un ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz Yoğurulan hamuru iki parçaya bölüp merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz Kenar kısmına hazırladığımız harcı koyup rulo şeklinde iki defa doluyoruz Diğer ucunuda aynı şekilde yapıp üçgen şekillerde kesip yağılı tepsiye yada yağılı kağıda koyup yumurta sarısı ve çörek otu serpip, 200 derecede 25 dakika pişiriyoruz Pişirme süresini kontrol ediniz Her fırın aynı pişirmeyebilir ?
(Ben içine keçi peyniri kullandım isteyen patates, kaşar, lor, beyaz peynir kullanabilir)
*1 yumurta (sarısı dışına)
*Yarım paket yaş maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İçi için:
*Bir kalıp keçi peyniri (istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
*Bir tutam maydanoz
Üzerine:
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
Üçgen Poğaça Tarifi Yapılışı Öncelikle sütü ılıtıp içine mayayı ve şekeri katıp eritiyoruz Daha sonra bir kaba tüm malzemeleri koyup, aldığı kadar un ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz Yoğurulan hamuru iki parçaya bölüp merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz Kenar kısmına hazırladığımız harcı koyup rulo şeklinde iki defa doluyoruz Diğer ucunuda aynı şekilde yapıp üçgen şekillerde kesip yağılı tepsiye yada yağılı kağıda koyup yumurta sarısı ve çörek otu serpip, 200 derecede 25 dakika pişiriyoruz Pişirme süresini kontrol ediniz Her fırın aynı pişirmeyebilir ?
(Ben içine keçi peyniri kullandım isteyen patates, kaşar, lor, beyaz peynir kullanabilir)