Ucuz Kıymaya Uyarı!!! Antalya Kasaplar Odası Başkanı ve Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Tezgâhtar, kıymanın normalde kilogramı 1415 YTL olan etten yapılması gerektiğini belirtirken, ''Kilogramı 1415 YTL olan etten elde edilen kıyma 7,90 YTL'den nasıl satılabiliyor'' diye sordu Tezgâhtar, yaptığı yazılmış açıklamada, kemiksiz dana etinin dükkana gidiş fiyatının 12,50 YTL olduğunu KDV ve stopaj ile bu rakamın 14 YTL'yi bulduğunu bildirdi Bir Takım büyük marketlerde bu etten yapıldığı bahis edilen kıymanın kilogramının 7,90 YTL'den satıldığına dikkati çeken Muavin, şu görüşleri dile getirdi: ''Vatandaşı kandırıyorlar Kıymanın normalde, kilogramı 1415 YTL olan etten yapılması gerekir Kıymalık döş pançata (budun boşluk kısmı olan kıymalık et bölümü) etini tezgahta 1415 YTL'den, benzer etin kıymasını ise 7,90 YTL'den satıyorlar Bunun maliyeti nasıl düşürüldü, birisi bana açıklasın? Yetkililere soruyorum, izah edemiyorlar O vakit bu et ya kaçaktır ya içinde katkı vardır veya çalıntıdır Vatandaşların maliyetin benzeri fiyatına satılan kıymayı almamasını istiyoruz'' Osman Asistan, bakanlığa yaptıkları başvuruya karşın, marketlerde hazır kıyma satışının önüne geçilemediğinden de yakınırken, şu görüşleri dile getirdi: ''Hazır kıymanın içine kemik, tavuk derisi, sakatat, renk devretmek için havuç katarak daha ucuza mal eden büyük alışveriş merkezlerinin önüne geçemiyoruz Madem doğru olduklarını savunuyorlar O süre hodri meydan Bu marketler kıymanın maliyetini nasıl düşürdüklerini açıklasınlar Hatta gidelim büyük marketlere, 15 YTL'ye sattıkları etten bize gözümüzün önünde kıyma çekip 7,90 YTL'ye versinler Nasıl olsa kıymalar aynı etten üretilmiyor mu? Benzer etten üretiliyorsa bu etten çektiği kıymayı bize 7,90 YTL'ye versinler O süre inanalım ama, bu indirimi vatandaş için yapıyorlar Tavuk kanadının bile kilosu 8 YTL iken kıyma niye ucuz?''