Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ÜDS İlkbahar Başvuru Kılavuzu

ÜDS İlkbahar Başvuru Kılavuzu
0
74

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
2019 ÜDS Dilekçe Kılavuzu,2019 ÜDS İlkbahar Kullanım tarihi,üds ilkbahar 2019 kullanım klavuzu

ÜDS İlkbahar Başvuru Kılavuzu 2019
2019 Üniversitelerarası Komite Tanıdık Olmayan Dil Sınavı 2019 ÜDS İlkbahar Dönemi Dilekçe kılavuzu yayınlandı2019 üds kılavuzuna aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz

Başvuru Kılavuzu 31012019

Aday Bilgi Formu

Başvuru Formu İşleminde Adayların İzleyeceği Yol

Uygulama Merkezleri

Doçentlik Sınav Yönetmeliği uyarınca, doçent adaylarının Üniversitelerarası Kurul Tanıdık Olmayan Dil Sınavı ’na (ÜDS) girmeleri gerekmektedir Bu sınav ile ilgili bilgiler aşağıdaki şekildedir

1 ÜDS Alman, Fransız ve İngiliz dillerinde fen bilimleri, sağlık durumu bilimleri ve sosyal bilimler olmak üzere üç ayrı alanda, yılda iki kere Mart ve Ekim aylarında; Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illeri ile Lefkoşa ve Bişkek ’de (Kırgızistan) merkezi olarak Öğrenci Seçme ve Koyma Merkezi (ÖSYM) göre yapılacaktır

2 2019ÜDS ’nin birinci uygulanma tarihi 20 Mart 2019 ’dir Başvurular 31 Ocak9 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacaktır Sınava bulunma isteyen adaylar, 2019ÜDS İlkbahar Dönemi Kılavuzu ile Namzet Veri Formuna dilekçe süresi içinde ÖSYM ’nin wwwosymgovtr internet adresinden ulaşabilirler Rehber dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır

3 ÜDS ’de 100 üzerinden 65 veya daha pozitif puan alan doçent adayları başarılı olacaklardır Yabancı dil koşulunu yerine getirmek için, doktora adayları ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların da ÜDS ’ye girmeleri ve 100 üzerinden 55 veya daha fazla puan almaları gerekmektedir

418 Temmuz tarih ve 27292 sayılı Resmi Gazete'de yayımlananTıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği uyarınca, Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) ve Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Antre Sınavında (DUS) mesleki veri sınavına girebilmek için mesleki yabancı dil sınavında 100 üzerinden asgari 50 puan olmak şarttır Kamu Personeli Tanıdık Olmayan Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (KPDS) ve ÜDS ’den 100 üzerinden asgari 50 ve üzeri puan alanlar da başarılı kabul edilecektir TUS ve DUS için yabancı dil sınavı galibiyet belgeleri, bu belgenin verilmesine esas olan yabancı dil sınavının yapıldığı tarihten itibaren üç yıl süre ile geçerlidir

5 28 Nisan 2007 tarih ve 26506 sayılı Resmi Gazete'de yayımlananAlt Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı YönetmeliğiTıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine tarafından uzman tabip olanların daha ileri seviyede yapacakları yan dal uzmanlık eğitimi giriş sınavına (YDUS) ilişkin esasları düzenlemektedir Bu yönetmeliğin İkinci Bölümünün 10 maddesinde ÖSYM kadar yapılacak bilim sınavına (YDUS), KPDS ya da ÜDS'den 100 üzerinden en düşük 50 ve üzeri puan alanlar katılabilirhükmü yer almaktadır Yabancı dil sınavı galibiyet belgeleri, bu belgenin verilmesine olan tanıdık olmayan dil sınavının yapıldığı tarihten itibaren üç sene zaman ile geçerlidir

6 31072008 tarih ve 26953 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Imtihan İle Antre Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin Merkezi Imtihan ve Antre Sınavlarına Bildiri ve Başvurma Şartlarıadlı İkinci Bölümün 6 Maddesinde: Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına naklen veya açıktan yapılan her türlü atamada Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Antre Sınavından (ALES) asgari 70, ÖSYM kadar yapılan KPDS ya da ÜDS'den asgari 50 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış elde etmekve Tanıdık Olmayan dille eğitimöğretim yapılan programlarda bu Yönetmeliğe tabi öğretim elemanı kadrolarına naklen ya da açıktan yapılacak atamalarda aranacak dil puanında Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil EğitimÖğretimi ve Tanıdık Olmayan Dille EğitimÖğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanırhükümleri yer almaktadır Benzer Bölümün 7 Maddesinde ise: Yabancı dil okutmanı başvurularında ÖSYM göre yapılan KPDS ya da ÜDS'den en az 80 puan ya da eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip almakhükmü yer almaktadır

7 ÜDS sonuçları yüksek lisans programlarına antre için de kullanılabileceğinden, lisans programı mezunu ile lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrenciler de bu sınava girebileceklerdir Fakat bu öğrencilerin ilgili üniversiteden yüksek lisans programları için ÜDS sınav sonuçlarının kullanılıp kullanılamayacağını öğrenmeleri gerekmektedir

8 Imtihan ve başvuruların nasıl yapılacağına ait ayrıntılı veri 2019 ÜDS İlkbahar Dönemi Kılavuzundan edinilebilir

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur *

858,496Konular
982,408Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt